Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 24 juni 2017

Geplaatst op 22 juni 2017

Geplaatst op 14 juni 2017

Geplaatst op 12 juni 2017

Geplaatst op 6 juni 2017

Geplaatst op 29 mei 2017

Geplaatst op 18 mei 2017

Indonesische rendang

Indonesische rendang

Indonesische Rendang klinkt bij voorbaat al ingewikkeld vind ik altijd. Eigenlijk is het gewoon indonesisch stoofvlees met hele lekkere kruiden. Het moet best lang sudderen, namelijk 2,5 uur maar dan heb je wel echt iets heel erg lekkers (voor de vleeseters onder ons). Ik maak het waarschijnlijk helemaal niet volgens traditioneel recept maar ik hou van lekker makkelijk en het liefst toch zelfgemaakt, dus ik heb het een en ander vervangen zodat je het heel makkelijk zelf thuis kan maken.

Indonesische rendang

voor 2 personen- 3 uur (incl 2,5 uur stoven)

Dit heb je nodig:

  • 300 gram riblappen (kan ook met schoudercarbonade)
  • 3 tenen knoflook
  • 2 witte uien
  • 1 blik kokosmelk
  • 3tl gemberpoeder
  • 2 tl sambal
  • 2tl komijn
  • 2tl koriander
  • sap van een halve citroen
  • 1 laurierblaadje
  • 200 gram rijst

Indonesische rendang

Zo doe je het:

  1.  Snij de riblappen in stukken en bak met olie aan de in de pan.
  2. Snijd de witte ui en knoflook en voeg dit toe.
  3.  Voeg ook meteen alle kruiden en sambal toe. Laat dit alles goed verhitten, zo komen namelijk de meeste smaken vrij.
  4. Voeg nu de kokosmelk, citroensap en laurier toe. Laat nu 2,5 uur stoven.
  5. haal na 2,5 uur het laurierblad eruit, breng nog op smaak met wat zout en peper. En serveer met de rijst en pittige (sajoer) boontjes.

Indonesische rendang

Indonesische rendang

Indonesische rendang

Indonesische rendang

Eetsmakelijk<3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *