Italiaanse gevulde puntpaprika met gehakt
Als ik weet dat ik deze gevulde paprika’s ga eten kijk ik er al de hele week naar uit. Het is namelijk heel erg lekker en makkelijk! Dit is eigenlijk een basisrecept. Je kan er namelijk zelf nog van alles aan toevoegen als je dat wil. Ik heb ze gemaakt met prei, wortel, champignons. Je kan natuurlijk ook gewoon een groentepakket kopen.
Voor 2 personen
Dit heb je nodig
2 zoete punt paprika’s
Italiaanse groenten
1 teentje knoflook
2 tomaten
Tomatenpuree
Geraspte kaas
Italiaanse kruiden
Peper en zout
Zo doe je het:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Vervolgens bak je het gehakt rul en doe je de knoflook erbij. Daarna de groente erbij met de tomaten Italiaanse kruiden. peper en zout. Even laten doorbakken tot de tomaten zacht zijn geworden. Je hebt dan ongeveer dit:
Daarna snijd je de puntpaprika over de lengte door en vul je de paprika’s met het gehaktmengsel. Doe er vervolgens wat geraspte kaas overheen. Leg een beetje bakpapier in de ovenschaal (of vet deze in met olie of boter) en bak de paprika’s ongeveer 15 minuutjes in de oven.
Je kan de paprika’s eten met bijvoorbeeld aardappeltjes of rijst. Als je nog wat van het gehaktmengsel over hebt kun je dat er ook nog bij doen. Jammie!
Eetsmakelijk <3
Ik denk dat ik maar een keer weer bij je moet eten! Het lijkt me echt super lekker! 😀
haha jaaa je bent altijd welkom 😀
Dit recept ga ik zeker uitproberen, supersimpel!!