Italiaanse kipflapjes
Heb ik al eens gezegd dat ik eigenlijk dol ben op bladerdeeg?! Ik ben er namelijk echt gek op! Frikadelbroodjes, kaasbroodjes, saucijzenbroodjes kom maar op! Kan ik elke dag wel eten (doe ik niet hoor). Ik was opzoek naar een snack voor bij de soep, en wilde graag zelf iets maken. Dus maakte ik zelf Italiaanse kipflapjes! Super lekker, super makkelijk en heerlijk geschikt als snack, lunch, hapje op een feestje, of gewoon lekker bij het avond eten met een salade en wat gebakken krieltjes.
Italiaanse kipflapjes – 30 minuten (inclusief oventijd)
Italiaanse kipflapjes
Dit heb je nodig:
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 kleine kipfilet
- 1,5 eetlepel kruidenroomkaas
- 1 rode ui
- handje geraspte kaas
- 3 zongedroogde tomaten
- paar blaadjes verse basilicum (of 1 tl gedroogde basilicum)
- 3 zwarte olijven (optioneel, kan makkelijk weg gelaten worden).
- 1 geklutst ei
Zo doe je het:
- verwarm de oven voor op 200 graden en ontdooi de plakjes bladerdeeg.
- Ondertussen kook je de kip gaar in ongeveer 10 minuten in kokend water. Pluis de kip daarna met 2 vorken zodat je kleine stukjes krijgt.
- Doe de kip in een kom, doe daarbij de roomkaas en de basilicum.
- Snijd de ui, olijven en zongedroogde tomaten in kleine stukjes, doe dit bij het roomkaas mengsel.
- Meng er tot slot nog wat peper en wat geraspte kaas doorheen.
- pak een rond bakje en snijd het bladerdeeg uit zodat je een rondje krijgt (je zet het bakje op het bladerdeeg en drukt het door).
- Verdeel 1 eetlepel van het roomkaas mengsel op het bladerdeeg. Druk het bladerdeeg dicht en vouw het randje stukje voor stukje mooi naar binnen.
- Bestrijk met ei en bak in ongeveer 15 minuutjes af in de oven. Klaar zijn je Italiaanse kipflapjes.
Tip: voeg als je er van houdt nog een handje geroosterde pijnboompitten of 1 tl pesto aan toe!