Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 24 juni 2017

Geplaatst op 22 juni 2017

Geplaatst op 14 juni 2017

Geplaatst op 12 juni 2017

Geplaatst op 6 juni 2017

Geplaatst op 29 mei 2017

Geplaatst op 18 mei 2017

Kerrie nasi goreng

Kerrie nasi Goreng

Nasi goreng van de van de Chinees is zo makkelijk om te maken! Echt waar! Toen ik laatst een menukaart van de chinees zag, stond er kerrie nasi goreng op. Dat leek mij toch wel heel erg lekker! Ik dook de keuken in en maakte de kerrie nasi goreng en we vonden het echt super lekker! Wel is het het allerlekkerst als je de nasi combineert met een ander chinees gerechtje. Ik maakte er zelf foe young hai bij. Deze komt nog online maar ik geef hieronder alvast wat opties die je eventueel bij de kerrie nasi goreng zou kunnen maken.

Kerrie nasi goreng

Voor 2  personen – 30 minuten 

Dit heb je nodig 

  • 100 gram ham
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 2 lente uitjes (of 1 kleine prei)
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ei
  • 2 tl kerriepoeder (of meer)
  • zout en peper naar smaak
  • 100 gram (basmati) rijst

Kerrie nasi Goreng

Zo doe je het: 

  1. Kook de rijst met een bouillonblokje gaar. Giet de rijst meteen af en laat afkoelen. Dit is een belangrijke stap. De rijst moet helemaal afkoelen.
  2. Snijd de ui, ham, knoflook en lente ui.
  3. Verhit wat een scheutje (wok)olie in een pan en pak het eitje. Maak er een roer ei van, dus dat je allemaal kleine stukjes krijgt.
  4. Doe de ui, knoflook, ham en lente ui bij het eitje en bak even door. Verkruimel het andere kippenbouillonblokje over de groenten en voeg een klein scheutje water toe.
  5. Als de rijst helemaal koud is, kan de rijst erbij. Bak de rijst op samen met de groenten, ongeveer 5 minuten. Voeg nu ook de kerriepoeder en peper toe. Proef of je vindt dat er genoeg smaak aan zit. Anders voeg je nog wat extra zout toe.

opties om bij de nasi te maken: 

Kerrie nasi Goreng

Kerrie nasi goreng

  • Eetsmakelijk<3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *