Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

kersthapjes: oreo sneeuwpop en kerstboom merinque

SONY DSC

Couldn’t it be christmas everydayyyy!! Als het om eten gaat klopt dat natuurlijk helemaal! Met kerst mag je jezelf altijd schaamteloos volproppen ofzo! Dat voelt altijd zo fijn. Bij mijn ouders thuis hebben we met kerst rond de middag soms een soort van kerst high tea. Super leuk maar niet compleet zonder schattige en leuke kersthapjes! Daarom bedacht ik deze kersthapjes.

merinque kerstboompjes
Dit heb je nodig voor ongeveer 24 kerstbomen:
4 eiwitten
190 gram poeder suiker
groen kleurstof
1 limoen
Versiersels

Zo doe je het:
Maak eerst de kom en de mixer vet vrij door met een halve limoen langs de binnenkant van de kom en de mixer te gaan.
Doe de eiwitten in een kom. Zodra het een beetje begint te schuimen kan beetje voor beetje de suiker erbij. Om het eiwit heel stevig te laten worden doe je er nog ongeveer een theelepeltje limoensap bij (dit ga je niet proeven hoor). Doe er wat kleurstof bij.
Als je de kom ondersteboven kan houden en het eiwit blijft zitten. Is het klaar. Schep het in een spuitzak en maak er op een bakplaat kerstboompjes van. Hiervoor geldt wel: oefening baart kunst! Versier de kerstboompjes. Daarna gaan ze in de oven voor 2,5 uur op 100 graden. De eiwitten bak je namelijk niet maar droog je. Belangrijk is, dat je alleen de bovenkant van de oven aanzet en de bakplaat zo laag mogelijk in de oven doet. Houdt het een beetje in de tussen tijd in de gaten.
Dan zijn je kerstboompjes klaar! Jammie!

SONY DSC

Dan heb ik nog oreo sneeuwpopjes gemaakt! Zijn ze niet ongelofelijk schattig?

Dit heb je nodig: 
150 gram witte chocola
oreokoekjes
cake pop stokjes
versiersels voor de ogen mond en neus.

Zo doe je het:
Smelt de chocola au bain marie. Prik de stokjes tussen de oreo’s. Doe dit heel voorzichtig! De koekjes kunnen namelijk breken. Haal het koekje door de gesmolten chocola en leg op een bakplaat. Maak meteen de ogen neus en mond met de versiersels. Zo ga je door tot dat je gesmolten chocola op is. Wat je nog even moet weten is dat je het koekje niet te lang in de chocola moet houden. Je moet het zo snel mogelijk doen anders breken de stokjes eruit. De stokjes lijken er heel los in te zitten maar als de chocola hard geworden is zitten ze heel vast. Denk dus niet meteen dat het mislukt is als de stokjes heel los zitten of als je ze er opnieuw in hebt moeten doen. Laat de chocola hard worden in de koelkast en klaar is je sneeuwpop!
SONY DSC

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *