Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Kip Jambalaya

Kip jambalaya

Kip jambalaya had ik echt nog nooit van gehoord, tot ik weer eens in de supermarkt met m’n ziel onder m’n arm liep te bedenken wat ik nou weer moest eten. Ik zag het pakje, bekeek de ingredienten en kreeg ontzettend veel zin om het zelf te maken. Ik ben namelijk dol op chorizo. Kip jambalaya is een (zuid) Amerikaans recept! Het resultaat was super lekker, en het is ook nog lekker makkelijk!

Kip Jambalaya

Dit heb je nodig voor 2-3 personen:

  • 200 gram kip
  • 130 gram chorizo
  • 1 groene paprika
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram rijst
  • 3-5 ml (kip of groente)bouillon
  • Cajunkruiden naar smaak (ik gebruik zeker een eetlepel).

Kip jambalaya

Zo doe je het:

  1. Snijd de kip en de chorizo in stukjes.
  2. Snijd ook de ui, paprika, en de knoflook in stukjes.
  3. Bak de paprika, ui en knoflook in de pan aan. Doe na een paarminuten de kip en de chorizo erbij. Bak dit 5 minuten. De kip hoeft niet gaar te zijn. Voeg de cajunkruiden toe.
  4. Doe de tomatenpuree erbij, bak dit 2 minuten mee zodat deze kan ontzuren.
  5. Doe de rijst in de pan en doe meteen de bouillon erbij. Laat nu de rijst en de kip verder gaar koken, met de deksel schuin op de pan. Blijf roeren, en als de rijst niet gaar is doe je er meer bouillon bij.
  6. Na 15 minuten is de rijst gaar. En klaar is de kip jambalaya.

kip jambalaya

Kip jambalaya

kip jambalaya

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *