Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Kip kerrie risotto

Kip kerrie risotto
Risotto is een van mijn favoriete recepten. Vooral risotto met paddenstoelen. Zo lekker! Ik bedenk vaak een variant, en deze kip kerrie risotto  vond ik zo lekker dat ik het echt even op de blog moest delen! Risotto klinkt altijd best wel lastig, maar weet je?! Het kan echt bijna niet mis gaan als je er maar goed bij blijft.

Kip kerrie risotto

2 personen- 40 minuten 

Dit heb je nodig:

  • 200 gr kipfilet in blokjes
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 100 gram champignons
  • zakje rucola
  • 200 gram risottorijst
  • 2 blokjes kippen- of groentebouillon (aangemengd met 1 liter kokend water).
  • 1 grote witte ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 tl koriander
  • 2 tl chilipoeder (of minder als je niet van flink pittig houdt).

Tip: als je het lekker vindt zou je ook wat (verse) gember kunnen toevoegen, voor extra smaak is het heel lekker om één glas witte wijn door de risotto te doen en je kan ook nog creme fraiche toevoegen aan het eind als je houdt van een extra romige risotto.

Kip kerrie risotto

Zo doe je het:

  1. Snijd de ui, champignons,prei, knoflook en rode paprika in kleinere stukjes.
  2. Maak de bouillon door water te koken en de blokjes toe te voegen zet op een zacht vuurtje zodat het goed heet blijft.
  3. Verhit wat olie in een grote pan met een dikke bodem en bak de ui en de knoflook eventjes aan.
  4. Doe de champignons, prei en paprika erbij bak dit kort aan. Dan doe je de rijst erbij en roer je dit even door.
  5. (Als je een glas witte wijn wil toevoegen doe dit dan nu, anders begin je gewoon met de bouillon). Blus af met een grote soeplepel bouillon. Dit giet je over de groenten en rijst. De bedoeling is dat de rijst net iets onder het bouillon staat. Nu blijf je roeren, tot je voelt dat de rijst de bouillon opgenomen heeft. Dit merk je doordat de vorm van de lepel in het eten blijft staan als je roert. Als dit gebeurd voeg je weer nieuwe bouillon toe en dit herhaal je totdat de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  6. Als de bouillon ongeveer voor de helft op is voeg je de kip toe, deze kookt verder in de risotto gaar.
  7. Schep de rijst dan op, het hoort best wel nat te zijn, dus laat het niet helemaal droog koken.
  8. Garneer de kip kerrie risotto met rucola.

Kip kerrie risotto

eetsmakelijk <3

1 reactie

  1. Marielle

    Hi, dit recept lijkt me erg lekker, maar bij welke stap voeg ik de kruiden toe? Na het fruiten van de ui en knoflook?


Laat een reactie achter bij Marielle Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *