Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Kip ketjap

Kip ketjap

Als je dol bent op Chinees eten is dit zeker een gerechtje wat je gaat bevallen. Hoe chill is het als je het gewoon lekker makkelijk thuis kan maken. Deze kip ketjap maak je binnen mum van tijd thuis en is zo ontzettend lekker. Ik heb het gerechtje al 3 keer gemaakt sinds ik het 1,5 maand geleden voor het eerst maakte.

Voor 2 personen- 45 minuten

Dit heb je nodig:

  • 1 grote ui
  • 300 gram kipdijfilet (dit gebruiken ze ook altijd bij de chinees)
  • 3 tenen knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • 1tl chilipeper
  • Scheutje gembersiroop (of 2 tl gemberpoeder)
  • 100 ml ketjap Manis
  • 2 tl sambal
  • Eventueel 1 eetlepel maizena om de saus te binden.

kip ketjap

Zo doe je het:

  1. Snijd de kip in kleinere stukjes en meng dit in een kom met wat peper, zout en 1 eetlepel ketjap. Zet dit voor een half uurtje in de koelkast.
  2. Snijd ondertussen een ui.
  3. Als je een half uurtje verder bent verhit je wat olijfolie in een pan en bak je de kip gaar.
  4. Voeg dan ook de ui, sambal, citroensap,  de rest van de ketjap en een scheutje gembersiroop toe.
  5. Laat dit 10 minuten sudderen.
  6. Wil je de saus binden? Verdun wat maizena met 1 eetlepel water en doe dit bij de kip. Je krijgt nu een dikke saus.

Eet de kip ketjap lekker met wat nasi, mini loempia’s uit de oven en met kroepoek of cassave. Ook kan je eventueel wat geroosterde pinda’s over het gerechtje strooien.

SONY DSC
SONY DSC

kip ketjap

 

 

 

 

 

3 reacties

  1. Roos Schaatsbergen

    Wanneer moet het sap van de halve citroen worden toegevoegd?




Laat een reactie achter bij Annemieke Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *