Kip met champignons uit de oven
Deze kip met champignons uit de oven is echt om je vingers bij af te likken en helemaal geschikt voor kerst(of gewoon zomaar op een random dag, zoals ik;)). Het was slechts een probeersel, maar het pakte zo ontzettend goed uit! Ook heb je er vrijwel geen omkijken naar en is het prima een middag van te voren te maken, zodat je deze bij het diner alleen maar hoeft op te dienen! Trouwens, deze kip met champignons uit de oven is niet alleen lekker met kerst hoor, dit ook gewoon heerlijk in het weekend! Ziet het er ook niet mooi uit?
Voor 2 personen – 30 minuten
Kip met champignons uit de oven
Dit heb je nodig:
- 2 kipfilets
- kwart bakje kruidenkaas
- paar plakjes bacon (om de kipfilet in te pakken)
- 1 bakje kastanje champignons a 250 gram
- 1 glas witte wijn
- hand vol cherrytomaatjes
- 4 takjes verse tijm
- 1 bakje crème fraîche
- zout en peper
- Parmezaanse kaas
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- snijd de kipfilets open en smeer ze helemaal in met kruidenkaas. Klap ze weer dicht en bestrooi met peper. Bekleed zedan met bacon. Ik zet de bacon vast met wat prikkers zodat de bacon niet los laat.
- Snijd de champignons, ui en knoflook in kleine stukjes.
- Bak de kipfilets met de bacon rondom bruin in wat boter, de kip hoeft niet gaar te worden, alleen de bacon wat bruin. Haal de kip dan uit de pan, deze gaart i de oven verder.
- Bak in het vet waar de kip net in zat het uitje, doe daar ook de champignons, peper, zout en de knoflook bij. Laat even bakken tot alles zacht is geworden.
- Blus af en met een glas witte wijn.
- Voeg 2-3 eetlepels crème fraîche toe en laat, als de saus veel te dun is even inkoken (niet te lang, je wil wel echt een ”sausje” overhouden).
- Vet een ovenschaal in en leg de kip met bacon hierin (verwijder de prikkers).
- Giet de champignonsaus over de kip heen en de Parmezaanse kaas. Verdeel een hand cherrytomaatjes in de ovenschaal en de takjes tijm (de tijm haal je er straks weer uit, deze geeft nu mooi wat smaak af).
- Bak de ovenschotel nu ongeveer in 15 minuten gaar.
Eetsmakelijk
Vraagje : wat eet je hierbij, pasta of rijst, of wat anders?
Ik at dit met gebakken aardappelen.
Wat een lekker recept!
Ik heb zelf wel een paar dingen aangepast.
Zo heb ik de cherrytomaatjes weg gelaten en heb ik 1 rode paprika als extra groente toegevoegd. Ik heb de parmezaanse kaas weg gelaten. En ik heb de witte wijn vervangen voor koude kippenbouillon. Echt super lekker! Dit gaan we zeker vaker maken!
En omdat de saus nog niet dik genoeg was heb ik dit gebonden met een beetje bloem, werkt super!