Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Kip pizzaiola

Kip pizzaiola

Ik was laatst bij iemand op visite en zij vertelde dat ze kip pizzaiola ging eten. Ze zei: ” dat is gewoon kipfilet in pizzasaus”. Dat vond ik toch wel heeel erg lekker klinken en ik besloot het een avond daarna ook te maken! Wel op mijn eigen manier en het resultaat is heeerlijk, en ook nog eens super simpel! Deze kip pizzaiola staat in een halfuurtje op tafel, en je kan er zelf nog aantoevoegen wat je lekker vindt! Denk aan champignons, ham en/of salami. Hoe meer je toevoegd hoe meer je een pizza idee krijgt natuurlijk!

Kip pizzaiola

Voor 2 personen  30 minuten 

Dit heb je nodig:

  • 2 (kleine) kipfilet’s
  • 1 glas witte wijn (optioneel)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 3tl itlaliaanse kruiden
  • 1 ui
  • 2-3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 bol mozzarella
  • 100 gram geraspte kaas
  • eventueel andere pizza ingrediënten: salami, ham, champignons..

kip pizzaiola

Zo doe je het:

  1. verwarm de oven op 200 graden
  2.  Snipper de ui en knoflook en bak dit aan in de pan met wat olijfolie
  3. blus af met een glas witte wijn (optioneel)
  4. Als de ui en knoflook wat glazig is doe je het blikje tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden bij de ui en knoflook. Laat dit even een beetje inkoken. Dit duurt  wel zo’n  8 minuten. Zet een wekkertje en blijf roeren.
  5. Haal de kipfilets uit de verpakking en wentel deze door de bloem, schud het overtollige bloem er een beetje af.
  6. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de kip rondom aan. Hoeft gaar, gewoon dat de buitenkant dicht geschroeid is.
  7.  Pak een ovenschaal en doe er een laag tomatensaus in. Leg hier de kipfilets op. Verdeel over de kipfilets plakjes mozzarella. Verdeel de rest van de saus over de kip en garneer met de geraspte kaas.
  8. Bak in de oven af voor ongeveer 15-20 minuten.

Tip: eet de kip pizzaiola met gebakken krieltjes en rucola!

kip pizzaiola

kip pizzaiola

kip pizzaiola

kip pizzaiola

kip pizzaiola

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *