kip tikka masala
Kip tikka watta? Kip tikka masala…een Curry uit India. Je kan deze vaak bestellen bij Indiase afhaaltentjes en het is dan ook super populair. In de supermarkt verkopen ze allerlei potjes waar de kip tikka masalasaus kant en klaar. Toch wou ik de kip tikka masala graag een keer proberen zelf te maken. Ik heb een potje bestudeerd en ben op onderzoek uit gegaan waar het precies uit bestaat. Ik wilde graag een wat makkelijkere variant maken met kruiden uit mijn keukenkastje. Dit is dus een soort van makkelijke kip tikka masala.Wat was dit smullen zeg!
Voor 2 personen – 30 minuten
Kip tikka masala
Dit heb je nodig:
- 1 grote rode ui
- 300 gram kipfilet
- 150 ml yoghurt
- 1 el garam masala
- 1 tl kaneel, 3 tl gemberpoeder, 2tl chillipoeder, 1 tl komijn, 3 tl koriander.
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- 3 tenen knoflook
- 150 gram sperziebonen
- 2 naanbroden
- komkommersalade
Zo doe je het:
- Kook eerst de sperziebonen in 5 minuten beet gaar.
- Snijd vervolgens de knoflook, kip en ui in stukjes.
- Verhit wat olie in een pan en bak de kip gaar.
- Als de kip gaar is kan de ui en de knoflook erbij.
- Nu is het tijd om alle kruiden toe te voegen en laat dit eventjes meebakken. Proef eventueel en bepaal of er nog wat meer kruiden bij moe.
- Doe daarna ook de tomatenpuree erbij en laat eventjes bakken zodat de tomatenpuree ontzuurt. Voeg dan ook het blikje tomatenblokjes toe.
- Bereid het naanbrood volgens de aanwijzingen op verpakking (of kook rijst).
- Voeg dan ook de yoghurt toe en laat even inkoken tot de gewenste dikte van de saus.
- Voeg tot slot ook de sperziebonen toe door de saus.
- Serveer met naanbrood en wat komkommersalade.
Tip: Liever geen naanbrood? Serveer de kip tikka masala dan lekker met wat rijst!
Eetsmakelijk <3