Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Kipballetjes in Teriyakisaus

kipballetjes in teriyakisaus

Als je snel wil koken is rijst, pasta of noedels echt ideaal. Dat is namelijk gewoon na 10 minuten koken helemaal gaar. Super nice! Daarom bedacht ik een heel lekker recept met noedels namelijk: kipballetjes in teriyakisaus. De kipballetjes in teriyakisaus zijn ideaal voor door de week! Je kan de kippengehakt vervangen voor rundergehakt, maar dat smaakt natuurlijk niet hetzelfde dus houd daar rekening mee.

Voor 2 personen – 30 minuten 

Kipballetjes in teriyakisaus

Dit heb je nodig: 

  • 300 gr kippengehakt
  • scheutje sojasaus
  • zout en peper
  • 3 tenen knoflook
  • 250 ml Teriyakisaus
  • 1 eetlepel maizena + beetje water
  • 100 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 2 theelepels sambal
  • 150 woknoedels
  • 2 handen Broodkruim

kipballetjes in teriyakisaus

Zo doe je het:

  1.  Doe het kippengehakt in een kom met het broodkruim, gesnedenknoflook sojasaus en peper en zout. Mix het goed door en maak er balletjes van.
  2. kookondertussen de sperziebonen zo’n 5 minuutjes. Kook ook de noedels ondertussen gaar.
  3. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de balletjes helemaal gaar.
  4. Vervolgens doe je het uitje bij de balletjes. Giet ook de teriyakisaus bij de balletjes.
  5. Maak de maizena aan met wat water en doe dit door de teriyakisaus.
  6.  Doe de sperziebonen door de teriyakisaus.
  7. Klaar is je heerlijke kipballetjes in teriyakisaus

Tip: ook lekker is wat sesamzaadjes door de kipballetjes en wat champignons door de saus.
Tip2: Wil je een wat dikkere saus? Voeg dan 1 eetlepel maizena (vermengt met wat water) bij de teriyakisaus.

kipballetjes in teriyakisaus

kipballetjes in teriyakisaus

kipballetjes in teriyakisaus

 

Eetsmakelijk<3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *