Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

kipballetjes in tomatensaus

kipballetjes in tomatensaus

Kipballetjes in tomatensaus eten wij regelmatig! Tot een paar jaar geleden gebruikte ik eigenlijk nooit kippengehakt. Het is iets minder smeuig dan rundergehakt. Dit heeft er mee te maken dat het natuurlijk veel minder vet is, maar daarom absoluut niet minder lekker! Vooral als je lekkere kruiden gebruikt. Als ik dit maak, gebruik ik altijd een andere kruidenmix. Deze keer gebruikte ik ras el hanout wat er een Oosterstintje aan geeft, maar ik gebruik ook vaak cajunkruiden. Ik vind het beide even lekker, maar het is maar net waar je zelf van houdt! Experimenteer er maar mee!

Kipballetjes in tomatensaus

voor 2-3 personen- 30 minuten

Dit heb je nodig:

  • 300 gram kipgehakt
  • 3 tl ras el hanout kruiden (Marokkaansekruiden, gewoon bij de jumbo, je kan ook cajunkruiden gebruiken).
  • zout
  • 1 rode ui
  • 1 witte ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • groente naar keuze (broccoli, paprika, sperziebonen)

kipballetjes in tomatensaus

Zo doe je het: 

  1. Snijd zowel de witte als de rode ui in kleine stukjes. Snijd ook de knoflook in kleine stukjes.
  2. Doe 1 teen knoflook bij het kippengehakt, net als 3 tl ras el hanout, zout en het rode uitje.
  3. Verhit wat olijfolie in de pan en bak de pannetjes rondom bruin.
  4. Doe dan het witte uitje in de pan, de eventuele groente en knoflook. Bak dit een paar minuten.
  5. Doe dan het blikje tomatenblokjes erbij. Breng nog op smaak met zout en peper. Laat nog 5 minuten pruttelen.
  6. Serveer met pasta of gebakken gnocchi en serveer met parmezaansekaas en rucola. Heel erg lekker!

Kipballetjes in tomatensaus

kipballetjes in tomatensaus

kipballetjes in tomatensaus

Eetsmakelijk <3

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *