Kipcurry met groenten en noedels
We blijven deze week helemaal in de kip sferen. Deze keer een kipcurry met groenten en noedels. Heerlijk. Ook bij dit recept kun je zelf variëren. Alle groentes zijn optioneel: eet je liever broccoli of liever sperziboontjes? Gebruik dat dan. Eet je liever rijst in plaats van noedels? Dan eet je het met rijst. Alles is mogelijk. Ook echt geschikt om voor een hele grote groep te maken. Dit is namelijk lekker snel klaar. Het is wel een beetje pittig, dus je moet wel van een beetje pittig eten houden.
2 personen- 15 minuten
Dit heb je nodig voor de kipcurry met groenten en noedels:
150 gram noedels
200 gram kip
1 flinke eetlepel rode curry kruiden (Johnny Boer) (of 3 eetl. rode currypasta)
1/2 rode paprika
1/2 groene paprika
2 tenen knoflook
halve courgette
1/2 limoen
1 ui
150ml kokosmelk
Zo doe je het:
- Snijd de kip in stukken.
- Snijd ook de uien, knoflook, paprika en de courgette in wat grove stukken.
- Verhit wat olie in de pan en bak de kip hierin.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meestal zijn deze binnen 5 minuten gaar.
- Als de kip gaar is voeg dan de kruiden of de currypasta toe. Laat eventjes bakken en roer jet goed door de kip heen.
- Voeg dan ui en de knoflook toe. Als dit gebakken is voeg je ook de paprika en de courgette toe , laat eventjes mee bakken tot de groenten iets zachter zijn geworden maar nog niet helemaal slap.
- Voeg dan de kokosmelk en het sap van een halve limoen toe. Weer eventjes mee laten bakken zodat de smaken intrekken.
Tip: lekker met wat geroosterde pinda’s of cashewnoten . Verhit gewoon wat ongezouten pinda’s of cashewnoten in een koekenpan zonder olie of boter.
Eetsmakelijk <3