Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Zelfgemaakte kipnuggets uit de oven

SONY DSC

Kipnuggets….zo lekker!!  Ik zag al vaker zelfgemaakte kipnuggets op het wereldwijde web voorbij komen. Alleen leek het me niks. Dat kan nooit zo knapperig en lekker zijn, dacht ik. Fout gedacht! Ik meen het! Deze kipnuggets zijn zooo lekker en heel makkelijk te maken! Ook nog eens vrij gezond. Daar word je toch gewoon blij van! Komt ie:

Voor een schaal vol

Dit heb je nodig:
300 gram Kip
300 gram Cornflakes
Kipkruiden zoveel als je wil
500 ml Karnemelk

Zo doe je het:
Snijd de kip in vrij grote stukken (kipnuggets zijn nou eenmaal vrij groot) en doe de gesneden kip in een schaal. Doe bij de kip de karnemelk en strooi er wat kipkruiden bij. Vervolgens doe je de cornflakes in een ander bakje. Deze verkruimel je met je handen tot kleine stukjes. Doe ook hier een klein beetje kipkruiden bij.

SONY DSC

Vervolgens haal je met je ene hand de kip uit de karnemelk en met de andere hand haal je ze door de cornflakes. Een hand houd je dus droog en de ander hand wordt nat. Dat is het meest handig anders wordt het een grote kliederboel. Leg de kipnuggets op een bakplaat met bakpapier en bak ze 10-15 minuutjes in de oven op 200 graden. Hou ze heel goed in de gaten want cornflakes verbranden snel.

SONY DSC

Oohja: en de kipnuggets smaken echt niet zuur door de karnemelk! Geloof mij! Ik vind karnemelk namelijk echt niet chill!  De kip wordt super mals van de karnemelk en het zorgt ervoor dat de cornflakes goed blijven zitten. Wil je extra malse kip? Zet de kip dan al een avond van te voren in de karnemelk.

SONY DSC

En dan heb je dus heerlijke kipnuggets! Lekker met wat sla en gebakken aardappeltjes of als snack op een feestje.

Eetsmakelijk <3

1 reactie

  1. Nathalie

    Wij hebben vandaag je recept geprobeerd. Echt super lekker! En ook super snel klaar! De kip wordt echt mals door de karnemelk. Wij gaan hem zeker nog een keer maken. Voor herhaling vatbaar!:D


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *