Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Klassieke appeltaart

appeltaart

Een van de meeste taarten naast de bokkenpootjes taart, die ik vaak maak omdat het altijd lekker blijft is toch wel een klassieke appeltaart. Een klassieke appeltaart is altijd goed. Ik merk dat ik het ook vaak nog bestel als ik ergens iets ga eten of drinken met iemand. Het is lekker Hollands, je weet wat je krijgt en ook niet heel zwaar. Vandaag deel ik hoe ik meestal appeltaart maak. Zelf maak ik een appeltaart trouwens altijd zonder rozijnen.

Klassieke appeltaart

Dit heb je nodig: 

  • 300 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 1tl vanille essence
  • 200 gram koude boter
  • 1 ei + 1 ei om mee te bestrijken (2 eieren dus)
  • 2 el koud water
  • 1200 gram appels
  • 2 handen paneermeel
  • 2,5 el custardpoeder
  • rozijnen naar smaak (60 gram)
  • 70 gram suiker (voor de vulling)
  • 30 gram vanillesuiker (voor de vulling)
  • 4-6 tl kaneelpoeder

appeltaart

Zo doe je het:

  1.  Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe in een kom de bloem, suiker, vanille essence, koude boter, water en 1 ei. Meng dit met je handen tot een deeg, of met de keukenmachine. Is het te droog? voeg dan nog wat water toe. Is het te plakkerig? voeg dan nog wat bloem toe.
  3. Leg het deeg even weg in de koelkast en schil ondertussen de appels en snijd deze in blokjes of partjes.
  4. Meng de appels met de 70 gram suiker en 30 gram vanille suiker, doe ook het kaneelpoeder en de custardpoeder (en eventueel de rozijnen) bij de appels roer het goed door.
  5. Bak een springvorm van ongeveer 22cm  rol het deeg dun uit  met een deegroller en genoeg bloem zodat het deeg niet blijft plakken aan de deegroller of aanrecht en verdeel het over de springvorm. Denk erom dat je ook de randen van de springvorm goed bekleed.
  6.  vervolgens doe je 2 handjes paneermeel op de bodem van de appeltaart. Dat klinkt een beetje raar maar dat proef je niet, en zorgt ervoor dat de vocht uit de appels worden opgenomen door het paneermeel en niet door het deeg, waardoor je een mooie knapperige taart krijgt.
  7.  Druk de appels in de taart, zoveel en zo hoog mogelijk.
  8. rol het overige deeg uit en snijd er met een mes of pizzasnijder dunne banen van die net zo breed zijn als de springvorm. Verdeel dit (eventueel in vlecht patroon) over de appeltaart heen
  9. Bak de taart in een uur goud bruin en gaar in de oven.

appeltaart

Eetsmakelijk<3

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *