Knoflook chili kruidenboter
Ola! Met kerst gingen wij gourmetten bij mijn ouders en ik vertelde dat ik de kruidenboter zou maken. Nadat ik bedacht had hoe ik dat ging doen bedacht ik ook dat het best leuk zou zijn om even iets anders te proberen. Ik besloot een traditionele te maken en een andere. Na wat ingrediënten bij elkaar gesprokkeld te hebben besloot ik een knoflook chili boter te maken.
Nou…deze kruidenboter beviel iedereen toch een potje goed! Hij was bijna helemaal op en werd meer gegeten dan de traditionele boter. Zelfs Nico (die niet echt een hele dikke knoflook fan is, vond het erg lekker!) Nou als ik je nu nog niet overtuigd heb om het te proberen weet ik het ook niet meer, haha!
Voor een schaaltje vol
Dit heb je nodig:
1 pakje roomboter (250gram)
5 tenen knoflook
3 tl chillipoeder
Hand vol peterselie (of 3tl gedroogde peterselie)
flink wat zout
1 eetlepel olijfolie
Zo doe je het:
Haal het pakje roomboter uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Dit is heel belangrijk anders kun je niet met de boter werken. Snijd de boter in kleine stukjes en doe het alvast in het schaaltje. Prak het alvast een beetje met een vork. Haal nu de velletjes van de knoflookteentjes af en snijd de knoflook in kleine stukjes of doe het in een knoflookpers. Als je verse peterselie gebruikt snijd deze dan ook fijn. Liever zonder steeltjes want die zijn wat harder. Gedroogde peterselie kan dus ook maar verse smaakt echt beter. Doe dan de knoflook bij de roomboter met het zout, chilipoeder, peterselie en olijfolie. Meng alles met een vork door de boter heen. Proef de boter of er nog iets bij moet. Als je de smaak goed vindt kan de boter in de koelkast om op te stijven.
Lekker op een stokbroodje!
Eetsmakelijk <3
Wij eten altijd zelfgemaakte kruidenboter. Veel lekkerder. Alleen heb ik er nog nooit chilipoeder aan toegevoegd. Een idee!
Je knoflook/chili kruidenboter was heerlijk met 1e kerstdag! Complimenten!