Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

kofte wrap

kofte wrap
hmmm bij het bewerken van de foto’s krijg ik er al weer  honger van deze veeel te lekkere kofte wrap met snelle tzaziki. Kofte zijn Turks gekruide gehakt schijfjes. Je ziet ze dan ook wel eens staan op de menukaart van de shoarmatent. Het gehakt is super lekker gekruid. Wij hebben dit sinds ik het gemaakt heb al 3 keer gegeten zo erg viel dat dus in de smaak! Binnen 30 minuten staat dit diner op tafel! Ideaal
Voor 2 personen – 30 minuten


Kofte wrap

Dit heb je nodig: 

  • 300 gram gehakt
  • 1 eetl komijn
  • 0,5 eetlepel knoflookpoeder
  • flink wat zout
  • snufje kaneel
  • chilipoeder naar smaak
  • 1 ei
  • 2 handen paneermeel
  • wraps
  • rucola melange
  • rode ui
  • klein bakje Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • 3 takjes munt (of gedroogde munt)
  • peper en zout
  • 3tl dille
  • kwart komkommer

kofte wrap

Zo doe je het: 

  1.  Doe het gehakt met het ei, paneermeel, knoflookpoeder, kaneel, komijn en chilipoeder in een kom. Kneed het gehakt goed en maak er gehakt ongeveer 12 gehakt schijven van.
  2. Zet ene grillpan (of gewone koekenpan) op het vuur en bak de kofte gaar.
  3. Maak ondertussen de snelle tzaziki. Haal met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer. Deze heb je niet nodig. Je kan de zaadijsten ook laten zitten maar dan wordt de tzaziki heel nat.
  4. Snijd de komkommer dan in stukjes. snijd ook de munt, en knoflook in stukjes.
  5. Doe de knoflook, munt en komkommer in de yoghurt. Breng op smaak met de dille, zout en peper.
  6. Verwarm de wraps via de aanwijzingen op de verpakking en snijd de rode ui in ringen.
  7.  verdeel de sla, met 3 kofte, rode ui en de tzaziki over de wrap. Klaar is de kofte wrap

kofte wrap

kofte wrap

Eetsmakelijk<3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *