Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

limoncello tiramisu

limoncello tiramisu
Ik ben dol op alle soorten tiramisu, en nu het eindelijk zomer is werd het tijd voor een zomersetiramisu. Daarom deze limoncello tiramisu. Limocello is een citroenlikeur, deze kan je in de zomerperiode vaak heel goedkoop krijgen bij de Aldi! Dus houd dat in de gaten. De limoncello tiramisu is heel lekker fris en ideaal voor na de bbq of als tussendoortje op de wat warmere dagen. Ik laat stap voor stap zien hoe je deze maakt.

Voor 1 schaal limoncello tiramisu  30x 17,5 cm – 30 minuten bereidingstijd + 6 uur opstijven 

Limoncello tiramisu

Dit heb je nodig: 

 • 5 eieren
 • 3 citroenen
 • 250 ml limoncello
 • 150 gram poedersuiker
 • 1,5 pak lange vingers
 • 500 gram marscapone
 • 125 ml water
 • amandelschaafsel voor de bovenkant

limoncello tiramisu

Zo doe je het: 

 1. Oke, dit is een recept waar je een heleboel kommetjes voor nodig hebt. begin met het splitsen van alle 5 de eieren. De eiwitten ga je mixen en het eigeel ga je in een kom au bain marie verwarmen (dan kan je alvast rekening houden met wat voor schaal je gaat pakken).
 2. Voeg aan de kom met het eigeel 125 ml limoncello toe, 125 ml water en alle suiker. Zet een pan met water op het vuur en laat dit koken. Zet de kom met het eigeel mengsel op de pan met het kokende water en blijf de hele tijd roeren in het eigeelmengsel. Het mengsel dikt heel langzaam in. Het is klaar als het de dikte heeft van stroop. Haal het dan van het vuur en laat het helemaal afkoelen (heel belangrijk!!). Ik zal het eerst een beetje af laten komen en dan in de koelkast zetten om verder af te koelen.
 3.  Rasp nu 3 citroenen en doe de citroenrasp in een kom met alle marscarpone roer dit los tot een romig mengsel.
 4. Klop weer in een andere kom ( ja, weer een andere kom) De eiwitten helemaal stijf. De eitwitten zijn stijf genoeg als je de kom op z’n kop houdt en de eiwitten in de kom blijven.
 5. Als het limoncello mengsel helemaal afgekoeld is (dat wat je in de koelkast hebt gezet) schep je het in delen bij het marscapone mengsel alles luchtig met een spatel. Meng tot slot rustig de eiwitten er doorheen. Klaar is je tiramisu mengsel.
 6. doe in een bakje de overige 125 ml limoncello, en met het sap van de 3 citroenen die je net geraspt hebt je hebt nu een soort van citroenlimonade.
 7. Nu kan de tiramisu opgebouwd worden.
 8. Haal de lange vingers door de citroenlimonade en leg op de bodem van de ovenschaal. Verdeel daaroverheen een laag van het citroenroom, doe daaroverheen weer een laag lange vingers (die eerst zijn ondergedompeld in de citroenlimonade) en daaroverheen weer een laag citroenroom. Ga door tot de ingrediënten op zijn en de ovenschaal vol is. Zet dit een lange tijd in de koelkast om op te stijven.
 9. Als de tiramisu stijf is geworden kunnen de amandelen over de bovenkant gestrooid worden! Eindig eventueel nog met wat poedersuiker. En klaar is dit heerlijke toetje!

 

limoncello tiramisu

 

limoncello tiramisu

limoncello tiramisu

limoncello tiramisu

 

limoncello tiramisu

Eetsmakelijk<3

 

 

2 reacties


 1. Elske

  Hoe lang doen de eigelen met limoncello, water en suiker er over om stroperig te worden? Ik ben nu al minstens een half uur aan het roeren, maar veel dikker dan vla-achtig wordt het niet… Zou dit niet sneller gaan als je het water er uit laat? Of heeft dit een belangrijke functie?


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *