Linzensoep
Oke, de feestdagen zijn nu echt achter de rug en het normale leven is weer begonnen. Hoewel ik zelf niet aan goede voornemens doe, eet ik begin januari wel altijd wat gezonder, dat komt gewoon omdat ik daar behoefte aan heb na kerst en oud en nieuw. Ik wilde graag een gezonde lunch maken en zocht naar een receptje met veel groenten. Zo kwam ik op linzensoep. Rode linzensoep wel te verstaan. Hier komt geen room of vlees aan te pas! Echt een gezonde lunch! Laat je niet afschrikken door de linzen! Ik heb zelf een hekel aan bonen, maar deze soep viel wel goed in de smaak. De soep vult goed.
Linzensoep
Voor 4-6 personen – 45 minuten
Dit heb je nodig:
- 1 middelgrote winterwortel
- 1 rode paprika
- 2 flinke tenen knoflook
- 1 ui
- 250 gram rode (ongekookte) linzen
- 2 blokjes groentebouillon (1,5 liter water)
- Peper en zout
- 2 tl komijnpoeder
- 2tl garam masala (kerriepoeder)
- 2tl paprikapoeder
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blikje tomatenblokjes
Zo doe je het:
- Snijd de paprika, ui en winterwortel in stukjes, hoeft niet heel fijn. Je gaat de soep nog pureren.
- Verhit wat olijfolie in de pan en bak de groenten aan.
- Doe de tomatenpuree erbij en laat 2 minuten mee bakken.
- Doe dan ook alle kruiden erbij.
- Snijd de knoflook in stukjes en bak dit even mee met de groenten en tomatenpuree.
- Voeg dan het blikje tomatenblokjes toe en roer goed door.
- Doe de groentebouillon erbij.
- Spoel de linzen goed af en doe dit bij de soep in. Laat dit in 15-20 minuten gaat koken en pureer vervolgens de soep in een blender of staafmixer. Klaar is de linzensoep.
Eetsmakelijk<3