Lion rocky road
Voor Nestlé mocht ik 2 recepten bedenken met producten van Nestlé. Al snel was ik eruit dat ik een rocky road wilde maken. Rocky road is namelijk zo ongelofelijk lekker en makkelijk. Wij wonen hier maar met z’n tweeën, dus als ik iets bak eten we dat nooit met z’n tweeen op, want zo een hele taart is dan veel te veel. Behalve rocky road. Dat komt altijd op! Deze lion rocky road is denk ik wel de lekkerste die ik ooit gemaakt heb. Ook gewoon leuk als je en vriendin op de theee/koffie krijgt en iets lekkers en makkelijks wil maken.
voor 10- 15 blokjes – 2,5 uur inclusief opstijven.
Lion rocky road
Dit heb je nodig:
- 150 gram melkchocolade
- 2 lions
- 75 gram ongezouten roomboter
- 1 caremelreep
- 50 gram witte chocolade (met crispy)
- snufje zout
Zo doe je het:
- Snijd de Lions in stukjes. Snijd ze niet te klein, het is juist lekker als er wat grotere stukken lion tussen zitten.
- Snijd ook de caramelreep in stukjes.
- Pak een bakvorm (ik gebruik een brownievorm maar een cakeblik kan ook) waar je de rocky road in doet. Bekleed met plasticfolie.
- smelt de chocolade met de roomboter au bain marie of in de magnetron.
- Doe de caramelreep en de lion in een kom en doe de gesmolten chocolade erbij. Meng dit goed, maar zo kort mogelijk zodat de lion niet helemaal smelt.
- Doe het mengsel in de vorm. Ik druk het met plasticfolie aan zodat ik een mooie vorm krijg.
- Zet in de koelkast en laat 1,5 uur opstijven.
- Haal uit de koelkast en smelt de witte chocolade au bain marie of in de magnetron.
- Verdeel de witte chocolade over de rocky road. Zorg ervoor dat je het snel op de rocky road aanbrengt zodat de witte chocolade niet mengt met de chocolade van de rocky road.
- Zet weer een half uurtje in de koelkast. Klaar is de lion rocky road.
Eetsmakelijk<3