Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Loempiataart

Loempiataart

2 weken terug schreef ik een review van het chicks love food skinny six kookboek. Ik beloofde wat uit het boek te gaan maken, en zie hier het resultaat: loempiataart. Oke, ik geef het toe niet een van mijn mooiste creaties. Ik had ontzettend veel ruzie met het deeg, waardoor het allemaal niet helemaal lekker liep. Natuurlijk mag dat de pret niet drukken, deze loempiataart is namelijk freaking lekker! Nico kon er geen genoeg van krijgen.

1 loempiataart – 3 personen

Loempiataart

Dit heb je nodig: 
300 gram kipfilet
8 vellen filodeeg
3 el sojasaus
1 hand cashewnoten
3 eieren
400 gram oosterse wokgroente

Zo doe je het: 

  1. Laat de vellen filodeeg geheel ontdooien en verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snijd de kip in kleine stukjes en bak deze gaar in een wok met wat zout en peper en 1 eetl sojasaus.
  3. Voeg dan de groenten toe en nog 1 eetl sojasaus.
  4. Vet een springvorm in van 24cm. Leg 1 filodeeg plak op de bodem, leg er vervolgens 6 filodeegvellen omheen met de rest van het vel uit de springvorm hangend. Houd 1 vel achter.
  5. Schep het groente/kipmengsel op het deeg in de springvorm.
  6. Hak de cashewnoten in stukjes en verdeel deze eroverheen.
  7. Meng de eieren met de laatste lepel sojasaus en wat peper. Verdeel dit mengsel in de springvorm over het kip/groentemengsel heen. Roer het goed door met een lepel.
  8. Leg dan het overgebleven vel filodeeg over het midden van de vulling.
  9. Sla vervolgens de overgebleven vellen naar binnen zodat de taart mooi dicht is.
  10. Bestrijk de ovenkant licht met olie.
  11. Zet de taart 45 minuten in de oven. Houdt de taart heeeel goed in de gaten want filodeeg verbrand heel snel. Als je denkt dat het gaat verbranden, verdeel dan wat aluminiumfolie over de bovenkant.
  12. Haal de taart uit de oven en snijd in punten. Lekker bij wat nasi of bami.Eetsmakelijk <3

Loempiataart

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *