Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Macaroni ham kaas

macaroni ham kaas
Macaroni ham kaas is by far mijn favoriete manier op macaroni te eten. Ik ben namelijk helemaal niet heel erg gek op macaroni. Gek he? Pasta is toch gewoon pasta zou je denken. Maar nee, dus niet. Macaroni ham kaas maak je lekker in de oven en is ook heel makkelijk om van te voren te maken en dan weer op te warmen. Je kan het gewoon romig maken met kookroom, maar dan zal je ovenschotel heel nat worden en minder smaak hebben. Ik heb de manier om je macaroni ham kaas heel erg lekker te maken! Het lijkt wel een beetje op de Amerikaanse Mac en cheese maar is deze macaroni ham kaas wel nog een tikkeltje beter voor je dan dat.

Voor 2-3 personen- 45 minuten (inclusief oventijd)

Macaroni ham kaas

Dit heb je nodig: 

  • 200 gram macaroni
  • 175 gram ham in blokjes
  • 200 gram geraspte kaas
  • 100 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 3 tl oregano
  • 1tl tijm
  • zout en peper
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2,5 eetlepels bloem
  • 300- 500 ml melk
  • 1 klont boter

macaroni ham kaas

Zo doe je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de macaroni even voor in een pannetje met heet water. Als de macaroni zo goed als gaar is giet je deze af.
  3. Vet een ovenschaal in en verdeel de gekookte macaroni over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ook de ham hier alvast overheen.
  4. Snijd de paprika, champignons ui en knoflook.
  5.  Bak een pan met een wat dikkere bodem en doe de klont boter in de pan. Zorg ervoor dat de boter niet bruin wordt! Anders krijg je een bruine saus.
  6. fruit de ui en knoflook aan, voeg ook de champignons en paprika toe. Bak heel kort op laag vuur. Voeg nu ook de tijm en oregano toe.
  7. Voeg dan de bloem toe. In het begin zal het voelen alsof je je recept verpest maar dat komt helemaal goed. Laat de bloem gaar worden. Hiervoor moet het echt wel op deze manier 2-3 minuten bakken. Roer constant goed door.  Voeg dan beetje bij beetje de 300ml melk toe en zet het vuur hoger. Je zult merken dat de saus steeds dikker wordt. Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Als je een mooie saus hebt, kan je stoppen met melk toevoegen. Voeg eventueel melk toe als het te dik wordt.
  8. Voeg nu 150 gram kaas toe in de saus. als de kaas gesmolten is in de saus, is je saus helemaal klaar. Proef nog even en voeg peper en evt zout toe.
  9. Giet de saus over de macaroni en de ham. verdeel het laatste restje kaas over de ovenschotel macaroni ham kaas heen.
  10. Zet nu ongeveer 20 minuten in de oven, houdt het in de gaten dat de saus niet verbrand!

macaroni ham kaas

macaroni ham kaas

macaroni ham kaas

macaroni ham kaas

macaroni ham kaas

macaroni ham kaas

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *