Broodje kebab
Ik hou van een broodje kebab, vooral als ik ‘s avonds trek heb. De meeste mensen kennen kebab als ronddraaiend vlees in zo’n kebab zaakje. Dat klopt ook, dat is döner kebab. Het recept dat ik nu maak is Turkse kebab en dat wordt meestal gemaakt van (lams) gehakt, deze kebab is makkelijk thuis te maken en heerlijk op een broodje. Lekker broodje kebab voor in het weekend, of als je door de week geen tijd hebt om te koken. Ik maak het broodje kebab met een frisse yoghurtsaus.
Voor 3 personen – 40 minuten
Broodje kebab
Dit heb je nodig:
- 500 gram gehakt (lamsgehakt of rundergehakt)
- 1 witte ui
- 1 eetl tomatenpuree
- 4 tenen knoflook (2 voor de saus, 2 voor de kebab)
- paar takjes peteselie (2 voor de saus, 2 voor de kebab)
- handje paneermeel
- zout
- 1 ei
- 1 geroosterde paprika
- 1tl komijn
Voor het broodje kebab en saus: - 1 turksbrood
- 1tl munt en 1 tl dille
- 1 rode ui (ja nog een ui).
- 300gr Griekse yoghurt
- 1 zakje ijsbergsla
Zo doe je het:
- Snijd de ui en knoflook en geroosterde paprika heel fijn.
- Doe het gehakt in een kom met de ui, helft van de knoflook, tomatenpuree, peterselie, geroosterdepaprika, paneermeel, zout en komijn in een kom.
- Meng alles goed met je handen tot een mooi geheel. Maak er dan platte kebab schrijven van.
- Bak de kebab in een koekenpan of in een grillpan. Grillpan is natuurlijk lekkerder, maar ik had daar geen zin in dus deed het in een koekenpan.
- Terwijl de kebab gaar wordt maak je de saus.
- Doe de Griekse yoghurt in een kom met de knoflook. Doe hier ook de munt, dille en snufje zout bij.
- Ondertussen pak je een stukje komkommer (5cm) en snijd deze over de lengte doormidden. Schraap de zaadlijsten eruit met een lepel (anders wordt de saus wayy te nat).
- Snijd de komkommer in kleine stukjes en doe bij de saus.
- Bak het turksbrood in de oven via de aanwijzingen op de verpakking.
- Beleg het turksbrood met de kebab, saus, sla en stukjes rode ui.
Eetsmakelijk<3
Dit was heel lekker! Ga ik zeker vaker maken!