Makkelijke courgetti
Makkelijke courgetti wilde ik altijd al een keer proberen maar ik was er van overtuigd dat het niet ”makkelijk” kon. Makkelijke courgetti kan je toch alleen maken met zo’n spiraal draai ding van 15 euro, die je alleen online kan kopen?! Nou, niet dus! Ik zocht op youtube en kwam op een idee voor een snijtechniek, en zo maak je makkelijke courgetti. Het is de bedoeling dat je de courgetti gebruikt in plaats van pasta, en zo heb je dan een heel gezond gerechtje! Ik maakte de courgetti met pesto en kip! Ik vond het zeker voor herhaling vatbaar. Courgetti smaakt niet echt naar iets en pasta ook niet. Dus het lijkt wel op elkaar! Courgetti blijft alleen iets harder, en je moet er rekening mee houden dat het niet zo vult als pasta!
Voor 2 personen – 45 minuten
Makkelijke courgetti
Dit heb je nodig:
- 2 grote of 3 kleine courgettes
- half potje pesto
- 1 ui
- 2 eetlepels yoghurt (of scheutje amandelmelk)
- kleine tomaatjes
- 1 kipfilet (200gram)
- 1 bakje champignons
- 3 tenen knoflook
- eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en rucola.
Zo doe je het:
- Snijd de courgette eerst door de lengte doormidden.
- Snijd er dan met een kaasschaaf plakken af in de lengte, vervolgens snij je deze plakken in de lengte in dunne reepjes. Tadaaaaa, daar is je courgetti.
- Snijd de kip, knoflook, ui, en champignons in kleinere stukjes.
- Bak eerst de kip in de pan aan, vervolgens de ui, knoflook, champignons en hele tomaatjes in de pan. Bak dit alles goed gaar.
- Doe de pesto en de yoghurt bij de saus.
- Doe vervolgens de courgetti er even kort bij zodat deze ook verwarmt. Let erop dat je de courgetti niet te lang mee verwarmd want er komt heel veeel vocht van de courgetti af. Je saus kan dan heel dun worden.
Eetsmakelijk<3