Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

makkelijke gehakttaart

gehakttaart

Deze makkelijke gehakttaart staat al een jaar op mijn to do lijstje denk ik. Ik snap ook niet waarom ik de gehakttaart niet eerder gemaakt heb, want het is veel makkelijker en sneller dan ik dacht. Ik ben altijd groot liefhebber van hartige taart, maar dit vindt ik altijd best wel een klusje, tijd voor iets makkelijkers dus. Deze gehakttaart zit vol groente dus dat is dan ook weer mooi meegenomen! Ik eet de gehakttaart met een salade, heerlijk!

Mocht je trouwens niet van hartige taart houden, dit smaakt echt heel anders, er gaat wat ei in om de boel te binden maar die vindt je vrijwel niet terug! Dus ook als je niet van hartige taart houdt kan je dit echt prima proberen.

Voor 1 gehattaart (vorm 24-26 cm) 3-4 personen- 40 minuten 

Makkelijke gehakttaart

Dit heb je nodig: 

  • 400 gram gehakt
  • 1/2 prei
  • 1 rode paprika
  • 6 cherrytomaatjes
  • 50 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eieren
  • 100 ml crème fraîche
  • 1 tl mosterd
  • 6 plakjes hartige taartdeeg
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 tl paprikapoeder
  • 3tl kerriepoeder
  • 2 tl cayenne peper
  • Zout

gehakttaart

Zo doe je het: 

  1. verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien.
  3. Snijd de prei, paprika, ui, knoflook en champignons in kleine stukjes.
  4. Doe het gehakt in de pan en bak het rul. Doe dan de groenten erbij en laat de groenten zacht worden.
  5. Doe de kruiden erbij en laat even pruttelen tot het vocht zo goed als verdampt is.
  6. Vet de taartvorm (HEEL) goed in. En verdeel de plakken hartige taartdeeg over de bodem en ook goed langs de rand van de springvorm. Wees niet bang om de plakjes gewoon uit elkaar te trekken zodat je alles goed kan verdelen. Tipje tussendoor: om er voor te zorgen dat de bodem niet helemaal kletsnat wordt van de vulling kan je deze blindbakken (is wel echt een flink gedoe, maar werkt wel het beste) of je doet een dun laagje paneermeel over de bodem. Dit helpt bij mij wel een beetje!
  7. Meng in een kommetje de eieren met de room en de mosterd tot een geheel.
  8. Doe het gehaktmengsel in de vorm op het deeg en schenk het ei mengsel over de taart.
  9. Eindig met wat geraspte kaas, bak de taart dan zo’n 20-30 minuten in de oven (bij mij was het na 20 minuten klaar).

Tip: Houd je niet van prei of champignons? laat het dan gewoon weg of vervang voor andere groenten! Je kan ook zelf bepalen welke kruiden je wil gebruiken. Hou je niet van kerrie? Doe er dan wat cajunkruiden bij of Italiaanse kruiden, doe gewoon wat je lekker lijkt.

gehakttaart

 

gehakttaart

gehakttaart

gehakttaart

 

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *