Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Griekse Kofta

Griekse kofta
Misschien ken je die wereldgerechtenpakjes wel van knorr (die ik eerlijk gezegd bijna allemaal lekker vindt:)). 1 van die gerechten is Griekse Kofta! Uit een pakje is misschien makkelijk, maar zelf maken is helemaal niet heel veel moeilijker en je ziet precies wat er in zit. Deze makkelijke Griekse kofta staat binnen een half uurtje op tafel en is heerlijk met wat (gele) rijst.

Griekse kofta voor 2 – 3 personen- 30 minuten 

Griekse Kofta

 

Dit heb je nodig: 

  • 250 gram gehakt
  • 1 ei
  • wat paneermeel
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • halve courgette
  • halve paprika
  • halve aubergine ( of 1 courgette/1 aubergine)
  • 1 laurierblad
  • peper en zout
  • 4 tl Provencaalse kruiden
  • 2tl kaneel
  • 4tl komijnpoeder
  • 2tl oregano
  • rijst voor 2 personen

Griekse kofta

Zo doe je het

  1.  Begin met gehakt. Doe het gehakt in een kom en voeg het eitje toe, paneermeel, 2tl provencaalse kruiden, 1tl kaneel, 2tl komijnpoeder, 1,5 tl oregano, zout en peper. Kneed er langwerpige kofta’s van. Het gehakt moet niet te nat zijn dus voeg paneermeel toe totdat je het gehakt goed kan vormen. Voeg ook niet teveel paneermeel toe, want dan wordt het vlees heel droog.
  2. Snijd de knoflook, ui, aubergine, courgette en halve paprika in de gewenste grote stukjes.
  3. Zet een ruime wok of koekenpan op het vuur. Verwarm wat olie in de pan en bak het gehakt rondom helemaal bruin (hoeft nog niet gaar te zijn).
  4. Gooi er dan de groenten en knoflook bij in en bak dit even mee.
  5. Voeg dan het blikje tomatenblokjes toe en de rest van de kruiden (ook het laurierblaadje in zn geheel, deze vissen we later weer uit de saus) en laat dit even 10-15 minuten op laag vuur pruttelen zodat het gehakt goed gaar wordt en de kruiden de tijd krijgen om in de saus te trekken.  Roer vervolgens goed door af en toe en blijf de saus goed proeven! Voeg als je vindt dat er niet genoeg smaak aan zit meer kruiden toe!
  6. kook ondertussen de rijst gaar.
  7.  Haal het lauriesblaadje uit de saus, en klaar is deze makkelijke Griekse Kofta.

 

Griekse kofta

Griekse kofta

Griekse kofta

 

Griekse kofta

Eetsmakelijk<3

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *