Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Geplaatst op 17 september 2017

Geplaatst op 15 september 2017

Makkelijke Moussaka

Makkelijke moussaka

Hmm moussaka is echt lekker. Het doet mij altijd een klein beetje denken aan lasagne. Maar dan met aardappel. Heerlijk! Ook is het een goede manier om eens wat aubergine te eten. Dat is vaak een beetje een vergeten groente die zo lekker is in dit gerecht. Ik maak een hele makkelijke moussaka variant waarbij de echte Griekse mensen waarschijnlijk met hun handen in het haar zitten. Maar het is op deze manier ook echt erg lekker ( en zelfs gezonder).
3 personen- 45 minuten (inclusief oventijd). 

Dit heb je nodig voor de makkelijke moussaka:

200 gram gehakt
1 aubergine
1 ui
1 teen knoflook
600 gram aardappelschijfjes
1 blik tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
1 flesje kookroom
2 flinke handen geraspte kaas
oregano
kaneel
Zout & peper
olijfolie

Zo doe je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in kleine stukjes en de knoflook fijn. Snijd de aubergine in dunne plakjes.
  2. Bak vervolgens het gehakt zonder olie in een pan rul. Doe het uitje erbij en laat even bakken. Doe dan ook de knoflook erbij.
  3. Bak tegelijk in een andere pan de plakjes aubergine. Doe dit in olijfolie. Als je een grillpan hebt raad ik het aan om het in een grillpan te doen.
  4. Doe bij het gehaktmengsel de tomatenpuree en laat eventjes mee bakken zodat het zure uit de tomatenpuree trekt.
  5.  Voeg dan de tomatenblokjes en de kruiden (oregano, kaneel, zout en peper) toe.
  6.  Laat eventjes pruttelen. Proef even of je de saus op smaak vindt.
  7.  Vet de ovenschaal in. Doe vervolgens de aubergine onder in de ovenschaal en doe daar overheen een laagje aardappelschijfjes. Doe daar overheen de tomatensaus, dan weer aubergine en dan weer aardappelschijfjes.
  8.  Meng de kookroom met de geraspte kaas in een kommetje. Verdeel dit tot slot over de ovenschotel.

Tip: Hou je niet zo van grote stukken aubergine en vind je de plakjes te groot in de ovenschotel? Je kan ook gewoon blokjes snijden van de aubergine en dat bakken.

Makkelijke moussaka

Eetsmakelijk <3

2 reacties

  1. Maaike

    Ik leg de plakken aubergine in de oven als hij voorverwarmt, dan worden ze heerlijk zacht en je hebt verder je handen vrij.



Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *