Makkelijke pastataart
Makkelijke Pastataart. Wat stel jij je daar bij voor? Ik moet zeggen dat ik in de regel niet zo enthousiast wordt van namen van zoete dingen die in combinatie met hartige dingen gebruikt wordt. Ik hou niet van snoeppizza’s of snoep sushi e.d. Zo spreekt pastataart mij ook niet persee aan, maar eigenlijk heet dat gewoon zo omdat je het maakt in een springvorm. Ik vind het een super leuke en originele manier om pasta te serveren. Heel leuk voor als je visite hebt, en ook nog erg lekker. Serveer een lekkere salade bij, anders heb je wel heeel weinig groenten.
Voor 1 taart- 45 minuten
Makkelijke Pastataart
Dit heb je nodig:
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 300 gram gehakt
- 1 liter gezeefde tomaten
- 75 gram spekreepjes/ baconreepjes
- 3 tl Italiaanse kruiden
- 350 gram rigatonipasta
- peper en zout
- mozzarella + geraspte kaas
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Kook de pasta even zo een 8 minuten voor.
- Snipper de ui en knoflook.
- Doe in een koekenpan de spekreepjes, bak dit 5 minuten en voeg dan ook het gehakt toe bak dit rul.
- Doe hier ook de knoflook, kruiden en ui bij.
- Vervolgens doe je de gezeefde tomaten in de pan, bij het vlees.
- bak een springvorm en vet deze helemaal in. Vervolgens verdeel je de helft van de saus over de bodem van de springvorm.
- Dan begin je de pasta neer te zetten. Werk van buiten naar binnen in de springvorm. Zet de pasta rechtop neer tegen de rand.
- Vervolgens verdeel je rest van de saus rondom en tussen de pasta. De bovenkant eindig je met de geraspte kaas en mozzarella.
- Bak de pastataart zo’n 30 minuten in de oven.
Eetsmakelijk<3
Dit ziet er zo ontzettend leuk uit, dit ga ik een keer proberen. ZO leuk om op tafel te zetten.