Pittige Cajun taco’s
Taco’s zijn heerlijk maar er wordt altijd zo weinig mee gedaan. Dat is super zonde want taco’s zijn echt heel makkelijk te maken. Deze makkelijke pittige cajun taco’s zijn heel snel gemaakt en verrassend lekker. Man, ik hou van zulke MAKKELIJKE recepten! Ik weet ook niet of het je opvalt maar tegenwoordig publiceer ik bijna alleen nog maar makkelijke recepten. Eigenlijk komt dat omdat ik zelf niet veel tijd meer heb om uitgebreid te koken, soms pak ik eens uit in het weekend, maar ik merk dat jullie de makkelijke recepten ook het leukst vinden. Ik laat zien hoe je deze pittige cajun taco’s maak.
voor 2 personen – 30 minuten
Pittige Cajun taco’s
Dit heb je nodig:
- 200 gram kip
- 2 eetlepels crème fraîche of kookroom (crème fraîche heeft meer smaak).
- 1 eetlepel Cajunkruiden
- 6 taco schelpen
- 1 witte ui
- 2 handjes sla
- 1/4 sap van een citroen
- 1tl chilipoeder
- 1 tomaat
- (groente die je nog in je koelkast hebt of wat je lekker vindt: paprika, champignons e.d.)
Zo doe je het:
- verwarm de oven voor op 180 graden.
- snijd de kip, ui en knoflook, tomaat en andere groente in kleine stukjes.
- bak de kip gaar met 1 tl chillipoeder, doe de ui en knoflook erbij, laat even bakken.
- Voeg dan eventueel de zelf gekozen groenten toe. Laat even bakken.
- Voeg dan de eetlepel cajunkruiden toe. Laat even meebakken.
- verwarm ondertussen de taco’s.
- Voeg tot slot 2 eetlepels crème fraîche en de citroensap toe en als laatst de tomaat. verwarm 2 minuten en haal van het vuur.
- Schep de vulling in de taco’s en eindig met de sla.
Tip: ik heb gewoon cajunkruiden van de Jumbo maar ik raad aan om zelf cajunkruiden te maken of cajunkruiden te kopen zonder zout (ga ik doen als deze op is), er zit namelijk meer zout in dan andere kruiden.
Eetsmakelijk<3