Romige tortelini
Als groot pasta fan eet ik eigenlijk nooit tortelini. Op de een of andere manier vergeet ik dat altijd een beetje, terwijl het eigenlijk nog wel tot de ”luxe” pasta’s behoord vind ik . De Pasta is immers gevuld met allemaal lekkere dingen. Je kan zelf kiezen welke vulling je het lekkerst vindt. vega, of met ham het kan allemaal. Ik maakte deze keer romige tortelini in een basilicum saus. Het was heel lekker! En ook echt een heel makkelijk recept!
voor 2 personen – 30 minuten
Romige tortelini
Dit heb je nodig:
- 1 pak tortelini (ik nam met ham)
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 gele paprika
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 3 tl Itaiaanse kruiden
- snufje chilipoeder(als je van pittig houdt)
- Zout naar smaak
- 1 eetlepel creme fraiche
- hand verse basilicum
- parmezaanse kaas naar smaak.
Zo doe je het:
- Kook de tortelini gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking. Ik kook pasta trouwens altijd in water met een bouillonblokje voor extra smaak! Heel lekker.
- Snijd ondertussen de ui. paprika en knoflook.
- Bak de ui, paprika en knoflook aan in de pan. Als het uitje glazig is doe je de tomatenblokjes erbij. Roer even door.
- Doe de Italiaansekruiden erbij en laat 2-3 minuten pruttelen. Voeg dan 1 eetlepel crème fraîche toe.
- Roer dan de gekookte en afgegoten tortelini door de saus. tot slot scheur je hand vol verse basilicum door de saus. proef de saus of je deze genoeg op smaak vindt.
- Haal van het vuur en garneer met flink wat parmezaanse kaas.
Eetsmakelijk <3