Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Makkelijke twix taart

makkelijke twix taart

 

Hoe vet zou het zijn als er een bakboek zou bestaan met allemaal super snelle baksels?!  Soms mis ik dat een beetje, begrijp mij niet verkeerd ik ben DOL op bakken, maar ik ben vrij snel zat van het in de keuken staan. Ook hou ik niet van super veel ingrediënten en volgens mij ben ik niet de enige. Al tijden wil ik twix cups maken, ken je die? Ik zag ze voorbij komen op pinterest. Mijn familie was allen zo enthousiast toen ik het daar over had, dat ik besloot er een taart van te maken. Na veel research kwam ik op verschillende recepten voor een twix taart, maar waren deze allemaal met gecondenseerde melk, dat 2,5 uur moet koken. Je voelt het al aankomen: daar heb ik geen zin in. Dus bedacht ik een makkelijke twix taart. Geen gecondenseerde melk, of moeilijke ingrediënten,  alleen  2 uur opstijven! Dat is dan niet te vermijden. Baksels moeten nou eenmaal in de oven of opstijven. Nou genoeg gekletst, ik laat zien hoe je deze makkelijke twix taart maakt.

makkelijke twix taart

Makkelijke twix taart

Dit heb je nodig:

  • 2 twixen  (dus 2×2)
  • 250 gram degestive koekjes (of andere koekjes).
  • 250 gram chocolade ( ik zou 125 gram puur en 125 gram melkchocolade doen)
  • 1 zak karamel fudge
  • 110 ml slagroom
  • 175 gram boter
  • snufje zout
    (bakvorm 20cm)

makkelijke twix taart

Zo doe je het: 

  1.  We beginnen met de bodem. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of hakmolen (staafmixer).
  2.  verwarm 125 gram boter in een pannetje of in de magnetron en doe dit bij de verkruimelde koekjes.
  3.  Druk de bodemvast in de vorm en zet in de koelkast.
  4. Ondertussen ga je de karamelfudge au bain marie smelten in een pannetje. Dit duurt langer dan als je chocolade gaat smelten dus neem de tijd, blijf er goed bij en roer door. Dan voeg je een heel klein scheutje slagroom toe  zodat de fudge wat dunner wordt  het moet niet te vloeibaar worden.  Voeg net zoveel slagroom toe tot de karamel een smeerbare dikte heeft, vergelijkbaar met pindakaas. voeg ook een snufje zout toe.
  5.  Laat de karamel eventjes afkoelen en verdeel het dan over de taartbodem.
  6. Dan is het al tijd voor de laatste stap: de chocolade. Deze smelt je ook au bain marie, en hier meteen de rest van de slagroom en 25 gram boter bij. Als alles gesmolten is, stort je de chocolade over de karamellaag. Beweeg de vorm wat heen en weer zodat je de chocolade goed kan verdelen.
  7. Zet de makkelijke twix taart in de koelkast en laat even opstijven, dit heeft ongeveer 1,5 tot 2 uur nodig.
  8. Ondertussen snijd je de twixen in stukjes haal de taart weer uit de koelkast en verdeel je dit over de chocolade laag van de makkelijke twix taart. Zet dan weer in de koelkast om verder op de stijven.

makkelijke twix taart

makkelijke twix taart

makkelijke twix taart

makkelijke twix taart

makkelijke twix taart

makkelijke twix taart

Eetsmakelijk<3

1 reactie


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *