Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Geplaatst op 17 september 2017

Geplaatst op 15 september 2017

Geplaatst op 12 september 2017

Geplaatst op 21 augustus 2017

Makkelijkste zelfgemaakte lasagne ever

SONY DSC

Ik vind het altijd zo leuk als ik iets helemaal zelf gemaakt heb en het ook nog ontzettend lekker is. Dat was deze keer het geval met lasagne! I love lasagne! Ik zie er altijd tegen op om lasagne helemaal zelf te maken omdat het altijd zo moeilijk lijkt! Dat is nu verleden tijd. Ik heb de perfecte manier gevonden om in ongeveer 3 minuten een perfecte bechamelsaus  te maken (ja echt, de altijd gevreesde bechamelsaus in 3 minuten). Ik beloof je dat het niet kan mislukken. Ik weet dat het best een hele waslijst aan ingrediënten lijkt maar veel heb je misschien al in huis en alles wat er in gaat is gelukkig heel goedkoop. There we go!

Voor 3 a 4 personen

Dit heb je nodig:
1 pakje frito (gezeefde tomaten)
300 gram gehakt
1 blik tomatenblokjes
1 tomaat
Italiaanse kruiden
1 teentje knoflook
1 ui
Lasagnebladen
100 gram geraspte kaas
1 bolletje mozzarella
Peper & zout

Bechamelsaus:
50 gram boter
50 gram bloem
425ml melk
Peper & zout

 Zo doe je het:
Begin met de tomatensaus. Doe een beetje olie in de pan en bak daarin de gesneden ui en knoflook. Als dit een minuutje gebakken is kan het gehakt erbij daarna de frito en de tomatenblokjes en de tomaat. Doe vervolgens de Italiaanse kruiden en peper en zout erbij. Laat het zacht 10 minuutjes koken. In de tussen tijd kan de bechamelsaus gemaakt worden. Daarvoor doe je alle ingrediënten voor de bechamelsaus in een steelpannetje en begin je te kloppen met de garde (ja echt, alle ingrediënten tegelijk). Na ongeveer 3 minuten is het klaar en helemaal klont vrij. Dit voel je doordat de saus heel dik wordt.  Dan kan de lasagne gemaakt worden. Begin met een laagje tomatensaus, bechamelsaus, lasagnebladen, tomatensaus, bechamelsaus, lasagnebladen en ga door tot de ingrediënten op zijn. Eindig met de bechamelsaus laag en doe daar overheen gesneden mozzarella en geraspte kaas.

SONY DSC

Vervolgens ongeveer 20 minuutjes in de oven op 200 graden. Even prikken om te checken of het klaar is.

SONY DSC

 

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *