Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Maltesertaart

Maltesertaart

Er zijn al zo’n 100 verschillende versies van de Maltesertaart. Toch werd ik geïnspireerd om een nieuwe te bedenken door een filmpje van tasty die voorbij kwam op facebook. Die filmpjes zijn namelijk echt geniaal. Ook hier kwam een maltesertaart langs met een bodem van maltesers! En serieus: je hebt meer 6 ingredienten nodig! Hoe chill is dat?!

Maltesertaart

Voor 8-10 personen- 2,5 uur (incl, 2 uur opstijven)

Dit heb je nodig:

 • 500 gram maltesers
 • 85 gram gesmolten roomboter
 • 250 gram mascarpone (tip: heel goedkoop bij de lidl).
 • 500 ml slagroom
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 100 gram pure chocola

maltesertaart

Zo doe je het:

 1. Vermaal de maltesers in een hakmolen of in een keukenmachine tot hele kleine kruimeltjes. (houd een paar kruimeltjes en maltesers achter voor garnering).
 2. Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje en doe dit bij de verkruimelde maltesers.
 3. Pak een taart vorm van 20cm en druk de malteserbodem vast aan de bakvorm. Zet deze bodem even een halfuurtje in de koelkast.
 4. Klop ondertussen de slagroom stijf met de vanillesuiker en verdeel de slagroom over 2 bakken. 250 gram in de ene bak en 250 in de andere.
 5. Meng de marscarpone met 250gram slagroom. Spatel dit even door.
 6. Smelt 100 gram chocola au bain-marie (of heeeel voorzichtig in de magnetron).
 7. Meng de gesmolten chocolade heel snel met de slagroom mascarpone mengsel. Meng dit snel, anders wil de chocolade niet meer hechten aan de mascarpone en slagroom. Je hebt nu een heerlijke zelfgemaakte chocolademouse!
 8. Doe hieroverheen de overige 250 gr slagroom.
 9. Verdeel nog wat maltesers over de taart en laat 2-3 uur opstijven!

maltesertaart

matesertaart

maltesertaart

maltesertaart

maltesertaart

Eetsmakelijk<3

4 reacties

 1. Emiel

  Supersimpel en superlekker! Ik had alleen niet genoeg maltesers, dus de bodem en kruim bestaan vooral uit chocolade kruidnootjes, maar dat maakte het niet mijder lekker (verwacht ik) 😉 2. Simone

  Voor mijn moeder heb ik deze taart laatst ook gemaakt, het was een groot succes want ze kon er niet vanaf blijven haha. Echt een lekker een eemvoudig recept, wat ideaal was omdat ik weinig tijd had.

  Ik had 3 zakken Maltesers gekocht, met het idee dan heb ik tenminste genoeg en anders komt het toch wel op 😉 Uiteindelijk zijn er zo’n 2 en een halve zak in gegaan. Wel heel erg veel maar erg lekker.

  Ik wil de taart nog een keertje maken maar zit erover na te denken om een stuk chocoladecake als bodem te doen en daarop de oorspronkelijke malteserbodem en chocolaldemousse e.d. (of andersom, eerst malteserbodem, dan cake erop en dan vulling) Het is nog een idee nu, ik hoop dat het wat wordt!Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *