Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Messen

Messen

Toen ik net met koken begon had ik echt een gloeiende hekel aan groenten en vlees snijden. Als ik een recept vond waarbij ik meer dan 3 dingen moest snijden, wist ik 1 ding zeker: dat gerecht eten wij niet. Ik vond het zo lang duren voor ik alles netjes gesneden had. Toen kreeg ik opeens een helder moment, en bedacht mij dat het snijden bij mij zo lang duurt omdat ik misschien geen goed mes heb (goedemorgen Annemieke). En zo begon mijn messen zoektocht. Ik heb theoretisch gezien echt 0.0 verstand van messen maar ik laat zien welke messen ik tot nu toe gebruikt heb en wat ik er van vind.

Messen 

1. Diamant Sabatier Delice
Zo dat is een mond vol, maar dit mes staat bij mij echt op nummer 1. Ik kreeg dit mes van Nico voor mijn verjaardag en wat ben ik er ontzettend blij mee! Het is een koksmes voor amateurkoks (that’s me!), maar het glijdt werkelijk overal doorheen en ik bespaar zoveel tijd met snijden. Hij snijdt tijdens het afdrogen zelfs door de theedoeken, haha. Ik geef toe dat ik er even aan moest wennen om met een mes van 20 cm te werken, maar dat went echt heel snel! Als je opzoek bent naar goed koksmes is dit echt een aanrader. Nico kocht het mes voor mij bij bol.com hij kost nu € 48, 99 .

mes 1

2. 24 kitchen messen
De 24 kitchen messen zijn echt awsome! Je kan ze de messen bij de Blokker in verschillende maten kopen. Ik had er mijn twijfels bij, juist omdat het een merk van een TV programma is maar ik ben aangenaam verrast. Ze zijn goed scherp en echt een aanrader als je goede messen wil maar er niet teveel aan wil uitgeven. Ik heb zelf het groenten mes maar heb over de andere messen ook goede verhalen gehoord. Echt ideaal voor als je niet met een zo’n enorm koksmes wil snijden, maar wel een scherp mes wil. De prijs varieert van €6,99 tot €9,99. Dat valt echt mee he? Nico is helemaal fan van dit mes! Zelfs hij kan nu groenten snel snijden, haha.

24 kitchen mes

3. Action messen
En waar zijn we zonder de Action? Bij de Action worden ook vrij scherpe mesjes verkocht. Ik heb heel lang met deze keramische messen gesneden en gebruik ze nu nog steeds heeel af en toe! Ze zijn niet zo scherp als bovenstaande messen maar je komt er echt een eindje mee. En voor een zacht prijsje van slechts € 1, 50  is het echt zeker de moeite waard, voor erbij. Ze zijn alleen niet geschikt om hele harde dingen door te snijden. Het mes is namelijk wel wat instabiel maar ik vind het wel een echte budget aanrader. Echt een studenten tip!

mes

4. BK messenset 
Dit is mijn eerste messenset, en dit is dus de set waardoor ik een hekel kreeg aan snijden. Ik kocht deze set in de aanbieding voor €19.99 bij de blokker. Het valt mij vaker op als je een heel messenblok koopt voor heel weinig geld dat de messen vaak niet heel scherp zijn. Het broodmes en de kleine broodmesjes gebruik ik nog wel uit deze set maar de rest echt niet meer. Deze raad ik dus niet aan. Je vindt de messenset hier.

Dit zijn mijn ervaringen tot nu toe met messen. Ik bedenk mij nu  dat ik ook al wat goede verhalen heb gehoord over de messen van de ikea. Ik heb deze nog nooit gebruikt maar ben hier wel benieuwd naar. Ook daar zijn ze niet duur.

1 reactie


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *