Mexicaanse gehakttaart
Dat ik dol ben op Mexicaans eten en op ovenchotels is wel duidelijk volgens mij. Al een tijdje wilde ik graag een gehakttaart maken, dus maakte ik deze natuurlijk Mexicaans. De Mexicaanse gehakttaart. De taart gaat lekker de oven in, dus je hebt er weinig omkijken naar. Serveer met een lekkere gevulde salade en je hebt een volwaardige en heerlijke maaltijd.
1 Mexicaanse gehakttaart (25cm)- 3-4 personen
Mexicaanse gehakttaart
Dit heb je nodig:
- 300 gram gehakt
- groente naar keuze (mais, 3 kleuren paprika, ui, champignons)
- 2 tenen knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 3 tl paprikapoeder
- 2 tl komijnpoeder
- 1tl chilipoeder
- snuf zout
- jalapeno’s uit pot
- 3 eieren
- 150 ml kookroom
- 600gr aardappelwokjes
- 2 tomaten
- 2 plakjes cheddar
- 100 gram geraspte kaas
Zo doe je het:
- Bak het gehakt rul in de pan. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de knoflook en eventueel ui erbij, bak dit twee minuten.
- Doe dan de rest van de groenten erbij en bak dit 2 minuten.
- Doe de kruiden bij het eten , en de tomatenpuree.
- Voeg tot slot de aardappelwokjes toe, laat deze helemaal gaar worden.
- Vet een ovenschaal in en doe het gehakt-aardappelmengsel in de oven schaal.
- Doe de eieren met de kookroom (en evt nog wat peper en zout) in een kommetje en klop tot 1 geheel.
- verdeel dit over de groenten in de ovenschaal.
- Garneer met de cherddar en de geraspte kaas.
- Verdeel dan plakjes tomaat en jalapeno’s over de ovenschaal. Zet in de oven voor zon 20 minuten.