Mexicaanse ovenschotel met kip en tortillachips
We loveee Mexican food! Deze keer heb ik een ovenschotel gemaakt met kip, Mexicaanse kruiden en tortillachips. Je kan er alle kanten mee op. Doe er wat rijst bij of doe het op een wrap. Lekker makkelijk! In de ingrediëntenlijst staan de kruiden die ik gebruikt heb maar je kan alle kruiden ook vervangen door een zakje tacokruiden als je dat makkelijker vindt.
Voor 2 personen
Dit heb je nodig:
300gr kip
1 zak tortilla chips
1 blok tomatenblokjes (400gram)
3 bosuitjes
halve groene paprika
halve gele paprika
Bakje creme fraiche
3 teentjes knoflook (of knoflookpoeder)
geraspte kaas
snufje zout
3tl komijnpoeder
3tl paprikapoeder
2tl chilipoeder
Zo doe je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kip en de groenten. Doe een beetje olie in de pan en bak de kip. Als de kip bijna gaar is kunnen de groenten erbij.
Doe daarna het blikje tomatenblokjes in de pan. Voeg dan alle kruiden en de knoflook toe. laat het ongeveer 5 minuutjes pruttelen.
Pak dan een ovenschaal en doe het kipmengel in de ovenschaal. Verdeel de creme fraiche eroverheen gevolgd door de tortilla chips. Verdeel over de chips de geraspte kaas en zet het mengsel voor ongeveer 10 minuten in de oven.
Eetsmakelijk <3