Mini bladerdeeg pizza’s
Dit is een heerlijke en makkelijke snack voor een gezellig feestje of avondje. Ik moest het gewoon delen omdat het A: gewoon heel lekker is en B: super makkelijk te maken is en je kan het ook van te voren maken, super handig vooral voor een feestje. Voor deze mini bladerdeeg pizza’s heb je slechts 6 ingrediënten nodig…nou, nog mer argumenten nodig om deze gewoon een keer te maken?
Voor 12 mini bladerdeeg pizza’s – 10 min + 10 min oventijd
mini bladerdeeg pizza’s
Dit heb je nodig:
- 3 bladerdeeg vellen
- 3 kleine tomaatjes
- 1 klein uitje
- 1,5 mini salami
- wat geraspte kaas
- tomatenpuree (of rode pesto)
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Ontdooi de bladerdeeg vellen en snijd de tomaat en ui, salami in hele kleine stukjes.
- Snijd de bladerdeeg plakjes in vieren.
- Besmeer elk stukje bladerdeeg met wat tomatenpuree of rode pesto. Mijn voorkeur gaat echt uit naar de rode pesto.
- Verdeel vervolgens de gesneden groenten over de mini bladerdeeg pizza’s.
- Eindig met wat geraspte kaas (wat ook lekker is: nog wat oregano of basilicum of Italiaanse kruiden over de mini bladerdeeg pizza’s verdelen).
- Schuif de pizza’s voor 8-10 minuten in de oven.
Tip: Liever wat grotere pizza’s? voor bij de soep of als lunch? Laat de bladerdeegplakjes dan heel.
Eetsmakelijk <3