Mini kerstboompjes
Deze mini kerstboompjes zijn echt zo ontzettend schattig! Het begon allemaal met dat ik zo’n grote kerstster wilde maken met nutella (je weet wel, dat recept wat je nu overal ziet op internet). Na wat speuren zag ik ook dat je een kerstboom kon maken! Dat leek mij leuker want die had ik nog niet zoveel gezien. Uiteindelijk zou ik ermee beginnen en leek het mij nog veel leuker om kleine kerstboompjes te maken! Hier zijn dus mini kerstboompjes met chocolade.
voor 4 Mini kerstboompjes – 30 minuten
Mini kerstboompjes
Dit heb je nodig:
- 8 plakjes bladerdeeg
- chocoladepasta (nutella)
- poedersuiker
- 1 ei
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de bladerdeegplakjes uit de vriezer en laat deze goed ontdooien.
- Laat de velletjes papier op het deeg zitten en leg 2 velletjes bladerdeeg op elkaar allebei met het papiertje naar onder.
- Pak een goed scherpmesje en snijd uit het deeg een kerstboom, als het goed snijd je gewoon door het papier heen. Je hebt nu 2 kerstboompjes.
- Trek de kerstboompjes van elkaar af en trek de papiertjes van elkaar af.
- besmeer 1 van de kerstboompjes met een flinke laat chocoladepasta.
- Leg het andere kerstboompje er boven op.
- Trek 2 lijnen vanaf het midden naar beneden en snijd de zijkanten horizontaal in (zoals op de foto) Je krijgt dan losse stroken.
- twist de stroken (als het lukt) 2 keer! Je krijgt dan een soort van wokkel (doe het voorzichtig).
- bestrijk de kerstboompjes met ei en bak ze in 10 -15 minuten af in de oven!
Eetsmakelijk<3