Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 21 augustus 2017

Geplaatst op 14 augustus 2017

Geplaatst op 7 augustus 2017

Geplaatst op 4 augustus 2017

Geplaatst op 1 augustus 2017

Geplaatst op 15 juli 2017

Geplaatst op 13 juli 2017

Mini Sinterklaas tompoucen

SONY DSC

Sinterklaas is natuurlijk al een week in Nederland. Hoognodig tijd voor een sinterklaas hapje. Ik maakte een sinterklaas tompouce met pepernoten, makkelijk en lekker!  Ik heb er mini’s van gemaakt omdat ik ze anders wel wat heftig vond en je natuurlijk nog veel meer sinterklaashapjes wil eten.

Voor 10 mini Sinterklaas tompoucen

Dit heb je nodig:
150ml verse slagroom
5tl speculaaskruiden
50 gram poedersuiker
10 gram kristalsuiker
flinke hand pepernoten
5 plakjes bladerdeeg
losgeklopt ei

Zo doe je het:
1.  Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien en snijd ze zowel in de lengte als in de breedte door. Je heb nu 4 kleine vierkantjes per bladerdeeg plakje.
3. Leg de plakjes op een bakplaat. Prik er eerst allemaal gaatjes in en  smeer ze in met ei. Meng wat speculaaskruiden met kristal suiker en strooi dit er overheen.
4. Leg over het bladerdeeg nog een vel bakpapier. Vervolgens een rooster of andere bakplaat. Dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg niet omhoog komt in de oven.
5. Bak het bladerdeeg goudbruin gedurende 30 minuten.
6. Laat het bladerdeeg afkoelen en meng ondertussen de poedersuiker met de slagroom en de speculaaskruiden. Klop alles tot een stevig mengsel.
7. Meng een handje pepernoten met de slagroom.
8. Schep het slagroom mengsel op een balderdeegplakje en leg er een ander bladerdeegplakje boven op. Doe eventueel om het af te maken nog wat slagroom en/of pepernoten op de bovenkant.

SONY DSC

 

Eetsmakelijk<3

 

2 reacties



Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *