Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Mojito variaties

Mojito

Ik ben dol op cocktails! Zodra er een warme zomeravond is merk ik ook meteen dat ik zin krijg in een cocktial. En ik moet zeggen dat de mojito tot 1 van mijn favorieten behoord. Waarom? ten eerste: een mojito is echt heel makkelijk te maken. Dat vind ik altijd een belangrijk punt bij cocktails  ten tweede: er bestaan ontzettend veel mojito variaties. Ik geef hier 3 heerlijke manieren en leg stap voor stap uit hoe je zelf een mojito maakt en laat ik mojito variaties zien.

De klasskieke mojito

Voor de klasskieke mojito heb je nodig: 3 takjes verse munt, 1 limoen, 1 theelepel rietsuiker,  25 ml rum (of naar smaak), zo’n 250 ml spa rood en wat ice crush (of gewone ijsblokjes) je kan ice crush in zakken in de supermarkt kopen. Snijd de limoen in kleinere stukjes. Pak een groot glas voor de mojito. Doe hier de munt, limoen, en suiker in. Stamp dit een beetje plat met stamper of vijzel. Doe er dan ijs bij en giet er vervolgens 250 ml spa rood bij. Klaar is je heerlijke mojito.
Heb je liever een alcohol vrije mojito? Laat de suiker en rum dan weg en vervang de spa rood voor 7 up.
Dan nu de mojito variaties.

Aardbeien Mojito

Voor deze mojito heb je nodig: 3 takjes verse munt, 1 limoen, 1 theelepel rietsuiker, 25 ml rum (of naar smaak), zo’n 250 ml spa rood en zo’n 4-5 aardbeien. Je kan er voor kiezen om de aardbeien er heel in te doen (net als bij de limoen) of om de aardbeien eerst te pureren met een staafmixer (mijn voorkeur) dan geven de aardbeien meer smaak af. Snijd de limoen in kleinere stukjes. Pak een groot glas voor de mojito. Doe hier de munt, limoen, aardbei (puree) en suiker in. Stamp dit een beetje plat met stamper of vijzel. Doe er dan ijs bij en giet er vervolgens 250 ml spa rood bij goed roeren en klaar is je heerlijke aardbeien mojito. Dit kan je trouwens ook doen met ander fruit, bijvoorbeeld:  watermeloen, ananas, blauwe bessen en perzik.

Kokos mango Mojito

Voor deze mojito heb je nodig: 5-6 stukjes mango, 3 takjes munt, 1 limoen, 1 theelepel rietsuiker, 25 ml rum (of naar smaak), zo’n 175 ml spa rood en  75 ml kokoswater.  Pak een groot glas voor de mojito. Doe hier de munt, limoen, mango en suiker in. Stamp dit een beetje plat met stamper of vijzel. Doe er dan ijs bij en giet er vervolgens 175 ml spa rood bij en 75 ml kokoswater. Klaar is je heerlijke kokos mango mojito.

mojito

Enjoy <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *