Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Mug cake

Mug cake

En we blijven even in de zoetigheden! De mug cake is helemaal hip! Ik zie op internet overal plaatjes, en wat ziet het er lekker uit! Een mug cake is niets meer dan een cake in een mok (mug cake)  die je in de magnetron maakt. De mug cake is binnen 3 minuten klaar. Ideaal voor als je ‘s avonds zin hebt in wat zoetigheid, en weinig in huis hebt. Het is wel belangrijk dat je de mug cake meteen op eet. Hoe langer je het laat staan, hoe droger de mug cake wordt. Ik was wat argwanend n.a.v. de plaatjes. Het leek mij droog en smakeloos. Het viel mij echter echt mee! Ik was aangenaam verrast! Ik moet eerlijk zeggen: lang niet zo lekker als een cake in de oven maar hey, je hebt wel echt iets lekkers binnen 2 minuten. Ik probeerde natuurlijk de chocolade variant uit.

Voor 1 mug cake 

Dit heb je nodig: 

  • 4 eetlepels zelfrijzendbakmeel
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 3 eetlepels melk
  • 3 eetlepels gesmolten boter of zonnebloemolie
  • 2,5 eetlepel cacaopoeder

Zo doe je het: 

  1. Meng het zelfrijzendbakmeel met de suiker en de cacaopoeder goed door elkaar in een grote mok.
  2. Zorg ervoor dat alles meegenomen wordt en er geen bakmeel/suiker/cacaopoeder op de bodem ligt. Dan wordt je cake namelijk heeel droog (bah).
  3. Doe dan ook de melk en de boter erdoor. Roer weer heeel goed door.
  4. Doe de mok in de magnetron voor 2 minuten op de hoogste stand! Het kan zijn dat je cake niet gaar is. Prik erin met een saté prikker. Als er geen beslag aan zit, is de cake gaar.

Tip: Eet de cake meteen op, Als je het af laat koelen is het echt niet lekker meer. Dan wordt het heel droog. Eet de cake lekker met slagroom.

Mug cake

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *