Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Geplaatst op 17 september 2017

Geplaatst op 15 september 2017

Noedelsoep

noedelsoep
Oehh.. Als ik noedelsoep hoor denk ik altijd aan die gekleurde pakjes voor €0,50 waar je water bij gooit, kruiden en klaar. Wat heb ik dat een tijdje veel gegeten zeg! En na een tijdje was ik er ook helemaal klaar mee en heb ik nooit meer zo’n pakje aangeraakt. Ik wilde graag een soepje maken en bedacht dat je noedelsoep ook heel makkelijk zelf kan maken, en lekker dat het is!!! Ik meen het! De pakjes zijn er niks bij! De soep is heerlijk als lunch in het weekend maar ook als avond eten met een lekker stokbroodje.

Noedelsoep

Dit heb je nodig:

  • 200 gram noedels (ik vind woknoedels het lekkerst, maar alle soorten kan)
  • 1/2 paksoi
  • 120 gram champignons
  • 200 kipfilets of 200 gram garnalen (optioneel)
  • 1,5 liter groenten of kippenbouillon
  • Scheut ketjap manis
  • 2 eieren
  • 1 teen knoflook
  • 1 a 2 tl sambal (optioneel)
  • wat gebakken uitjes uit een potje of zakje

Zo doe je het:

  1. kook de eieren hard.
  2. Begin met het bakken van de champignons. Bak deze even aan.  Doe dan ook de knoflook erbij. Laar even meebakken. De knoflook mag niet bruin worden.
  3. Doe 1,5 liter water bij de knoflook en champignons en doe hier ook 1,5 bouillonblokje bij. Doe ook een scheut ketjap bij de bouillon en sambal naar smaak.
  4. Als je vlees of vis aan de soep toevoegt kan je nu de garnalen of de kip bij de soep gooien. Snijd de kip eerst in stukjes. Laat 5 minuten koken.
  5. Doe de noedels erbij en kook de noedels gaar.
  6. Snijd de paksoi in kleinere stukjes. Snijd eerst het witte gedeelte en dan pas het groene gedeelte. Doe nu het witte gedeelte van de paksoi in de soep en doe na 2 min ook het groene gedeelte erbij. Roer goed en haal de noedelsoep van het vuur.
  7. Doe de noedelsoep in een bakje. Snijd het ei doormidden en doe dit in de noedelsoep.
  8. Eindig met wat gebakken uitjes.

Tip: Je kan de noedelsoep ook garneren met nog wat gesneden bosuitjes en wat ongezouten cashewnoten! voor een knapperige bite. Ook kan je als je wil nog een klein stukje gember, of wat gemberpoeder aan de soep toevoegen!

noedelsoep

Eetsmakelijk <3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *