Welkom


Instagram


Recente artikelenGeplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Oranje tompoucen

Oranje tompouce

Bijna Koningsdag…en aangezien het weer er niet al te best uit ziet, kan je ook best binnen je feestje vieren. Als je het leuk vindt om te bakken en dol bent op tompoucen maak dan deze oranje tompoucen. Dat zelfgemaakt het lekkerst is komt nu toch weer naar voren, en ja het smaakt echt 100% naar tompouce maar dan nog lekkerder.  Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook echt wat!
Voor 4 a 5 oranje tompoucen- 2 uur (incl. wachttijd)

Oranje tompoucen

Dit heb je nodig: 

 • 4 a 5 plakken roomboterbladerdeeg
 • paar drupjes oranje kleurstof
 • 1 vanille stokje
 • 2 eidooiers
 • 250 ml volle melk
 • 50 gram suiker
 • 30 gram bloem
 • 130 ml slagroom
 • 75 gram poedersuiker
 • paar druppels water

oranje tompoucen

Zo doe je het: 

 1.  verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. ontdooi het bladerdeeg en snijd de plakken daarna doormidden.
 3. Leg op een rooster wat bakpapier en leg de door midden gesneden bladerdeeg erop , prik gaatjes in het deeg met een vork.
 4. Leg er vervolgens nog een bakpapiertje over de plakjes bladerdeeg heen, en daarop leg je een bakplaat. De bakplaat zorgt er voor dat het bladerdeeg niet omhoog komt in de oven. Zodat je mooie platte tompoucen krijgt. Bak de tomppoucen in ongeveer 20 minuten lichtbruin.
 5.   Meng ondertussen 2 eidooiers met de bloem en een scheutje van de melk en zet apart.
 6. Snijd het vanille stokje doormidden.
 7. Doe in een pannetje de rest van de melk, suiker en het hele vanille stokje. Breng al roerend licht aan de kook. Het merg van het vanillestokje laat vanzelf los. Als het een beetje kookt haal je het meteen van het vuur.
 8. Pak het eidooier mengsel erbij. Schenk langzaam de warme melk bij de eieren. Doe dit kloppend met een garde en voeg alles langzaam toe. Je moet goed blijven kloppen anders gaan de eieren stollen en krijg je roer ei (noooo).
 9. Als alles goed gemengd is doe je het weer terug in het pannetje en breng je het op heel laag vuur kloppend met een garde aan de kook (let op: zet het vuur niet hoog want als dit te snel gaat krijg je vieze klonten). Klop door tot het de gewenste dikte heeft.   Als de room klaar is laat je het helemaal afkoelen op een bord met een laagje plastic erover in de koelkast.
 10. Maak het glazuur. Meng de poedersuiker, met de paar druppels water en de oranje kleurstof. Het glazuur moet een soort van dikke pasta worden anders loopt het glazuur van de oranje tompoucen af. Pak de gebakken en afgekoelde plakken bladerdeeg erbij smeer 4 plakken in met het mengsel. Dit doe je met een mes.
 11. Klop ook de slagroom op. Als de room afgekoeld is meng je dit met de opgeklopte slagroom. Je tompouce room is klaar.
 12. Pak een bladerdeegplakje zonder glazuur, doe er flink wat room op en smeer het uit, doe de oranje bovenkant erop. Maak eventueel nog de zijkanten van de oranje tompoucen netjes met een mes en voeg eventueel wat room toe.

De oranje tompoucen zijn afgedekt in de koelkast nog 2 dagen houdbaar.

Oranje tompoucen

Oranje tompoucen

Oranje tompoucen

 

Oranje tompoucen

Eetsmakelijk<3

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *