Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Geplaatst op 17 september 2017

Geplaatst op 15 september 2017

Geplaatst op 12 september 2017

Geplaatst op 21 augustus 2017

Oreo taart

Oreo taart

Ja, wat moet ik hier nou over vertellen. De oreo taart. Ik denk dat je gewoon niet weet wat je overkomt als je dit gemaakt hebt en aan het opeten bent! Dit is gewoon echt echt echt echt zoooo lekker! Oreo’s op zich zijn altijd al heerlijk maar deze  oreo taart met aardbeien, oreo’s  en chocola overtreft gewoon alles. Dit moet gewoon op je bucketlist! Kijk de oreo taart ook shinen op de foto. Ik laat stap voor stap zien hoe je deze oreo taart maakt. Ben je op dieet? Klik dit artikel dan snel weer weg en doe alsof je dit nooit hebt gelezen;).

1 oreo taart – 6 uur inclusief wachttijd

Oreo taart

Dit heb je nodig:

  • 3 rollen oreo’s
  • 100 gram gesmolten boter
  • 100 gram pure chocola
  • 500 ml slagroom
  • 200 gram aardbeien
  •  2 zakjes vanillesuiker
  • 250 gr marscapone
  • Eventueel wat poedersuiker voor garnering

Oreo taart

Zo doe je het:
Doe 1,5 rol oreo’s in een keukenmachine of hakmolen. Zorg ervoor dat de oreo’s helemaal fijn gemalen worden zodat je bijna een poeder krijgt. Doe hier de gesmolten boter bij en roer het goed door. Druk  het oreo mengsel op de bodem van de taartvorm. Bedek de bodem met wat plasticfolie en zet het in de koelkast voor ongeveer 30 minuten.

Oreo taart

Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in plakjes en zet deze even weg. Klop de marscapone even los. Klop de slagroom op en doe 250 gram van de slagroom bij de marscapone. Smelt dan de chocola au bain marie. Doe het slagroom marscapone mengsel meteen door de chocola en roer het goed door met een garde. Dit moet snel gebeuren anders mengt de chocola niet meer goed. Na kort roeren is het klaar. Breek nog drie kwart pakje oreo’s in kleine stukjes en doe dit door het chocolade marscapone mengsel heen.

Oreo taart

Haal de taartbodem uit de koelkast en verdeel de aardbeienplakjes over de bodem.

Oreo taart
Doe daaroverheen het oreo marscapone mengsel en doe daaroverheen de rest van de slagroom. Breek nog wat oreokoekjes door midden en steek dit in de slagroom. Garneer eventueel met nog wat poedersuiker. Laat de taart nu minstens 4 uur opstijven.

Oreo taart

Eetsmakelijk<3

24 reacties







  1. sanne

    hallo

    ik wil hem van het weekend maken voor mijn verjaardag, maar is hij toevoegingen vrij? en zonder E nummers?

    graag hoor ik graag van jullie

    MVG. sanne


  2. kim van der wolf

    moet je dat witte spul in de oreo niet van de koekjes scheiden voor de bodem want dat staat wel bij andere taarten


    1. Annemieke

      Nee hoor dat is helemaal niet nodig:) Gek genoeg als je de koekjes in de staafmixer doet, zie je niets meer van de witte vulling.


  3. Anne

    De kids waren helemaal happy toen ik zei dat ik de oreo taart ging maken! Hij staat in de koelkast, ben benieuwd! Nu de bokkenpootjestaart maken…..








  4. jeanette

    Vervang de aardbeien door frambose omdat iemand een allergie heeft voor aardbeien





  5. Danielle

    Kun je deze taart ook een dag van tevoren maken? Zakt de slagroom dan niet in de volgende dag?
    Is het beter om ook nog slagroomversteviger te gebruiken? Of is de mascarpone voldoende?
    Anders wordt het nachtwerk, heb em voor een bepaalde tijd nodig.

    Alvast bedankt voor de reactie!


    1. Annemieke

      Hallo,

      Ja een dag van te voren is zelfs beter! Gaat helemaal prima met de slagroom. versteviger is inprincipe niet nodig als je mascarpone goed mengt! en je de taart in de koelkast bewaard.




Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *