Welkom


Instagram


Recente artikelen



Geplaatst op 26 februari 2018

Geplaatst op 20 februari 2018

Geplaatst op 8 februari 2018

Geplaatst op 5 februari 2018

Geplaatst op 3 januari 2018

Geplaatst op 30 september 2017

Geplaatst op 28 september 2017

Ovenschotel met pittige kip en pesto

ovenschotel met pittige kip en pesto

Een tijd geleden kon je in de supermarkt van die zakken Aviko kokkerelen kopen. Ik kocht deze regelmatig en vond het super lekker! Dit recept is daarop helemaal gebaseerd. Ik bedacht hierop de ovenschotel met pittige kip en pesto. Alleen in plaats van de pan, doe ik het met mozzarella in de oven. Heerlijk, vrij makkelijk te maken en vol met groenten.
Voor 2-3 personen – 1 uur incl oventijd

Ovenschotel met pittige kip en pesto

Dit heb je nodig: 

  • 200 gram kip
  • halve rode en halve gele paprika (of 1 kleur)
  • 100 gram champignons
  • 1 broccoli in  roosjes
  • 1 (rode) ui
  • 2,5 eetlepel groene pesto (of nog meer als je dat lekker vindt 😉
  • 1 bol mozzarella
  • 200 ml kookroom
  • 1 zakje aardappeltjes (a 450 gram)
  • peper en zout
  • 2 teentjes knoflook

ovenschotel met pittige kip en pesto

Zo doe je het: 

  1.  Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de groenten.
  3. Bak de kip in de pan aan. Hoeft niet helemaal gaar, want de kip gaat nog de oven in. Maak de kip pittig met extra veel peper, cayennepeper of chilipoeder naar smaak.
  4. kook de broccoli zo’n 3 minuten in de pan.
  5.  pak een ovenschaal en doe alle ingrediënten in de oven schaal.
  6.  Doe de kookroom in een maatbeker met peper, zout, pesto en de knoflook. Verdeel dit over de ovenschotel heen.
  7. Verdeel de mozzarella eroverheen en schuif de ovenschotel zo’n 30 minuten in de oven. Houd de ovenschotel goed in de gaten.

Tip: Als de ovenschotel bruin wordt maar de aardappeltjes zijn nog niet klaar? Dek de ovenschotel dan af met aluminiumfolie, en zet weer in de oven.  Dan worden de aardappeltjes gaar zonder dat de rest verbrand.

 

Zo klaar om de oven in te gaan:

ovenschotel met pittige kip en pesto

Door de champignons komt er trouwens behoorlijk wat vocht op de bodem van de ovenschotel, ik heb daar verder geen last van, maar omdat te voorkomen kan je de champignons weg laten.

ovenschotel met pittige kip en pesto

Tip: rooster nog wat pijnboompitjes in een pan en verdeel deze er tijdens het opscheppen overheen! Heeeerlijk!

Eetsmakelijk <3

3 reacties

  1. Essie

    Super lekker gerecht!
    Ik heb de champignons weggelaten, puur omdat ik geen champignons lust. Wij hebben er heerlijk van gegeten. Groot en klein :)




Laat een reactie achter bij Annemieke Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *