Ovenschotel met prei en gehakt
Wij eten niet heel vaak een ovenschotel maar eigenlijk zou dat wel moeten. Het is een makkelijke en lekkere manier om veel groenten binnen te krijgen en je hebt meteen eten voor meerdere personen. Lekker handig! Ik maakte een ovenschotel met prei en gehakt. De ovenschotel is makkelijk te maken en snel klaar. Echt een familie maaltijd.
Voor 3-4 personen – 15 minuten + 20-25 minuten oven.
Ovenschotel met prei en gehakt
Dit heb je nodig:
- 600 gram aardappelschijfjes
- 1 grote prei
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 300 gram gehakt
- 3 eetlepels crème fraîche
- 1 runderbouillonblokje
- scheutje water
- 150 gram geraspte kaas
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode paprika
Zo doe je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de prei, knoflook, paprika en ui in kleine stukjes.
- Bak het gehakt rul in de pan.
- Doe het uitje en knoflook erbij. Bak dit eventjes mee.
- Doe dan ook de paprika en de prei erbij. Laat 3 minuten bakken.
- Dan is het tijd voor het bouillonblokje. Gooi deze bij het gehakt prei mengsel met een scheut water. Voeg dan ook 3 eetlepels creme fraiche toe. Zorg ervoor dat alles 1 geheel wordt en wacht tot het bouillonblokje gesmolten is.
- Vet een ovenschaal in en verdeel aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hieroverheen het gehakt prei mengsel, en daaroverheen weer een laag aardappelschijfjes. Eindig met geraspte kaas.
- Doe de ovenschotel met prei en gehakt 20-25 minuten in de oven. De ovenschotel met gehakt en prei is klaar als de aardappelschijfjes gaar zijn. Dit kan je checken met een vork.
Tip: Voeg voor wat extra pit chilipoeder of een rood pepertje toe.
Eetsmakelijk <3
Heerlijk gerecht. Makkelijk te maken en zeker de moeite waard!