Ovenschotel met witlof
Vandaag even heel iets anders. Ik heb namelijk een ovenschotel met witlof gemaakt. Witlof is echt een wat onderschatte groente. Vorig jaar maakte ik al eens een witlofsalade (die hier nog steeds regelmatig op tafel staat). Witlof is eigenlijk helemaal geen populaire groente. Super zonde, want witlof is tegenwoordig heel lekker en echt allang niet meer zo bitter als dat het vroeger was. Ik maak er een heerlijk romig sausje bij, en dan staat deze witlof ovenschotel zo op tafel!
2-3 personen- 45 minuten
Ovenschotel met witlof
Dit heb je nodig:
- 3 kleine stronkjes witlof of 2 grote
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 teen knoflook
- 1/2 bakje boursin cuisine (garlic & herbs)
- 600 gram aardappelschijfjes
- 50 gram champignons
- chilipoeder
- 300 gram gehakt
- geraspte kaas naar smaak
Zo doe je het:
- verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd en was de witlof. In het midden van de witlof zit een harde kern. Als je deze verwijdert, zul je helemaal niets meer van de bitterheid proeven (tip!). snijd ook de paprika, champignons en ui.
- Bak het gehakt rul. Voeg de ui en paprika toe.
- Voeg na een paar minuten de champignons en de witlof toe. Laat even 5 minuten bakken zodat de meeste vocht verdwijnt.
- Voeg dan de boursin, chilipoeder en eventueel nog wat zout (naar smaak) toe.
- vet een ovenschaal in met wat olie en bedek de bodem met een laagje aardappelschijfjes.
- Leg daaroverheen het gehakt/witlofmengsel. Zit er nog veel vocht onder in de pan? Schep dit niet mee de ovenschaal in! Anders wordt je ovenschotel te nat.
- Eindig met een laagje aardappelschijfjes en geraspte kaas.
- Schuif in de oven voor ongeveer 25 minuten (totdat de aardappeltjes gaar zijn).
Eetsmakelijk<3