Oviebollen
Voor lekker en simpel en koopmans mocht ik de nieuwe oviebollen testen. Het zijn eigenlijk oliebollen maar dan uit de oven. Ik moet meteen eerlijk zeggen dat ik geen oliebollen eter ben. Ik neem er altijd eentje omdat dat zo hoort met oud en nieuw, maar niet omdat het persee mijn voorkeur heeft om te eten. Ik heb dan ook nog nooit zelf oliebollen gemaakt, hoewel ik ze natuurlijk wel vaak genoeg van mijn moeder geproefd heb.
Dit heb je nodig:
- 1 pak Koopmans oviebollen
- 250 ml water
- paar eetlepels zonnebloemolie
- muffinvorrm met 12 vormpjes.
Dit heb je nodig:
- Doe de gist (zit bij de oviebollen), in een kom met lauwwarm water.
- Doe de oviebollenmix in de kom en mix het geheel 1 minuut door.
- Zet met plastic folie weg op een droge, warme plek en laat minstens 30 minuten rijzen. roer niet door
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de muffinvorm in met zonnebloemolie.
- Verdeel het gerezen beslag over de muffinvorm en schuif in de oven voor 20 minuten.
Oordeel:
Ik vond het verrassend makkelijk gaan, mocht je voor een kleine groep oliebollen willen maken maar geen rompeslomp met olie of frituren dan kan ik dit wel aanraden. Ik vind het wel wat minder lekker dan gewone oliebollen. Het is niet helemaal met elkaar te vergelijken. Oliebollen zijn heel zacht van binnen en van buiten. De oviebollen worden wat knapperig van buiten (wat wel heeel lekker is) maar van binnen smaken ze wel echt wat degerig vind ik. Ik geef de oviebollen een 7.
Eetsmakelijk <3
Gisteren hebben wij ze in de airfryer gemaakt en dat is erg goed gelukt. Op onze website http://www.etenenreizen.nl vind je onze ervaring.
Wat leuk! Ik ga kijken, ben benieuwd!
Ik denk dat ik toch voor de originele oliebollen ga ;). Komen er in het nieuwe jaar nog nieuwe recepten? :O
Zeker wel hoor! Ik was er even tussen uit maar kom weer helemaal terug!