paasdessert: cheesecake eieren
Het is bijna Pasen dus tijd voor een lekker Paasdessert. Ik was opzoek naar wat paasinspiratie en waar ben je dan zonder Pinterest?! Deze kwam ik vorig jaar al tegen maar de smaak leek mij niet zo bijzonder en het was behoorlijk wat werk. Deze keer wilde ik het toch proberen en gaf ik er helemaal een eigen twist aan. Deze chocolade cheesecake eieren zijn echt verrassend lekker en super snel gemaakt. Wij hebben ze natuurlijk allang opgegeten, en ik verbaasde mij over de smaak! Echt heerlijk met die chocolade.
Voor 5 cheesecake eieren- 20 minuten
Cheesecake eieren
Dit heb je nodig:
- 5 holle chocolade eieren
- 100 gr. monchou
- 120 gr. slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- een klein beetje advocaat
Zo doe je het:
- Doe de monchou in een kom en klop deze alvast een beetje luchtig en los, dit voorkomt klontjes.
- Doe de slagroom en de vanillesuiker erbij en mix het tot een stevig geheel (de slagroom moet stijf worden).
- Haal met een mesje de bovenkant van de chocolade eieren er af.
- Doe het cheesecake mengsel in een spuitzak (of plasticzakje) en knip het puntje eraf.
- Vul de eieren goed vol met het cheesecake mengsel.
- Pak dan een theelepel en en draai een rondje in het midden van het ei. Je krijgt dan een holletje.
- Vul het holletje met de advocaat. Je kan de advocaat eerst op een lepel doen en dan in het eitje laten lopen, maar het kan ook uit de fles.
Tip: Je kan de eieren een paar uur van te voren maken.
Eetsmakelijk<3